17/18學年Non-Jupas&副學士專區(4)offer神降臨

1001 回覆
17 Like 1 Dislike

我係space yr1 cgpa3.94,岩岩今年讀緊city yr1 e&f 我報左city mgt同e&f,得e&f有offer,冇ielts.我覺得就冇話報邊科穩陣 要睇返你本身係咩人同埋識唔識喺咩科嘅interview要有咩態度同表現 身邊都有啲朋友3.8xgpa入到city嘅商科 有咩想問即管問 我盡量答

e&f senior entry最低收幾多

Senior嘅話應該都係揀finance? 我識就有個都係space嘅 但唔太實際記得佢gpa幾多 印象中係3.5咁上下 其實senior就多數都係3.3-3.6咁上下 interview正正常常都收

你地space個case唔同hkcc
Space max. Gpa 4.0 Hkcc max4.5
不過正常Hkcc 3.8x 會收到interview 但未必收
Space 3.8x已經好勁
請問有冇商科人yr1 gpa唔係爆4,但成功上番polyU/ cityU yr1商科嫁?可唔可以share下你地報左咩科?或者有冇巴絲嘅朋友有類似成功經驗分享?好糾結唔知報咩科穩陣d
利申 hkcc 3.8

我係space yr1 cgpa3.94,岩岩今年讀緊city yr1 e&f 我報左city mgt同e&f,得e&f有offer,冇ielts.我覺得就冇話報邊科穩陣 要睇返你本身係咩人同埋識唔識喺咩科嘅interview要有咩態度同表現 身邊都有啲朋友3.8xgpa入到city嘅商科 有咩想問即管問 我盡量答

可唔可以share埋你朋友入嘅科?

e&f senior entry最低收幾多

Senior嘅話應該都係揀finance? 我識就有個都係space嘅 但唔太實際記得佢gpa幾多 印象中係3.5咁上下 其實senior就多數都係3.3-3.6咁上下 interview正正常常都收

你地space個case唔同hkcc
Space max. Gpa 4.0 Hkcc max4.5
不過正常Hkcc 3.8x 會收到interview 但未必收
Space 3.8x已經好勁

Space max 唔係4.3咩
想問下如果poly交左錢之後,仲可唔可以upload document上去? thanks

Push

學歷方面可以
因為我除左學歷之外都upload其他野,
所以答唔到你
但如果學歷都可以,咁其他都應該得
其實你有咩想後補
想問下如果poly交左錢之後,仲可唔可以upload document上去? thanks

Push

學歷方面可以
因為我除左學歷之外都upload其他野,
所以答唔到你
但如果學歷都可以,咁其他都應該得
其實你有咩想後補

補充,係可以Upload,但無得改你已經填左既野(除左GPA)
請問有冇商科人yr1 gpa唔係爆4,但成功上番polyU/ cityU yr1商科嫁?可唔可以share下你地報左咩科?或者有冇巴絲嘅朋友有類似成功經驗分享?好糾結唔知報咩科穩陣d
利申 hkcc 3.8

係interview係咪好勁
聽人講city睇in多過睇gpa

咩科?

我in nursing 唔知另外個巴打係咪一樣
你gpa幾多
我都報左但一d聲氣都冇

Cgpa 3.7x

cu早左IN WOO~
BTW 加油
利申 hkcc 3.8

係interview係咪好勁
聽人講city睇in多過睇gpa

我諗係 識人gpa高過3.8x都係入唔到 不過第2間

上年我2月尾收
SMS + Email 通知
3月1號in
希望幫到你

巴打interview 既時候佢問左咩 聽人講呢科如果有得in收你的機會已經好大

唔會啦 佢in一組10個人
我嗰日就in左4組 好似係
咁第一日都40個啦
佢好似in到8號定唔知9號
咁都已經in左幾百個啦
同埋其實佢interview佔分唔太重架
主要都係睇GPA收
我3.2x都有得係第一日第一組in
可能因為我Gap yr掛

同埋佢呢科派比我都太n手啦
9月10幾號
Poly開左sem退學既話另外嗰萬一冇得退

原來有咁多offer
收到cu sw interview啦
offer 神
HKU BSS
CU Gender Studies
BU Soci
PolyU SPA
CityU PPP
HKUBSS
HKUBA
CUGLBS
CITYUPPP
CITYUAIS
BUSOCI
BUGIS
USTGCS
USTQSA

巴打interview 既時候佢問左咩 聽人講呢科如果有得in收你的機會已經好大

咁第一日都40個啦
咁都已經in左幾百個啦
主要都係睇GPA收

9月10幾號

原來有咁多offer

邊夠你多
我得兩個
仲要係終極N手飯

咁第一日都40個啦
咁都已經in左幾百個啦
主要都係睇GPA收

9月10幾號

原來有咁多offer

邊夠你多
我得兩個
仲要係終極N手飯

巴打 3.4/4夠吾夠做😭如果係依科嘅話

咁第一日都40個啦
咁都已經in左幾百個啦
主要都係睇GPA收

9月10幾號

原來有咁多offer

邊夠你多
我得兩個
仲要係終極N手飯

In 金仔,we trust

原來有咁多offer

邊夠你多
我得兩個
仲要係終極N手飯

巴打 3.4/4夠吾夠做😭如果係依科嘅話

吾王萬歲

原來有咁多offer

邊夠你多
我得兩個
仲要係終極N手飯

綠薯子
近況幸福嗎
聽聞食左唔少女喎

咁第一日都40個啦
咁都已經in左幾百個啦
主要都係睇GPA收

9月10幾號

原來有咁多offer

邊夠你多
我得兩個
仲要係終極N手飯

綠薯子
近況幸福嗎
聽聞食左唔少女喎

日本d女太劣
其實我只係一條無女溝嘅可憐蟲
ielts 得6up唔up上去好?
ielts 得6up唔up上去好?

no

你dse 英文過唔過到requirement
過到就咪up

我之前填左pending
佢會唔會追我交翻?/唔交有冇影響?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞