17/18學年Non-Jupas&副學士專區(4)offer神降臨

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
想問下city engine會唔會都睇好重英文?

邊方面??英文成績定係個人英文水平??
成績就間間都睇

英文水平既話
香港 D engine 大部分就唔多睇英文既
我依家讀緊個engine
個阿sir英文仲屎過我

英文成績囉
因為我見CITY JUPAS 差唔多咩科都有英文*2既weighting
想知NON JUPAS會唔會都係咁

有fd dse2 無ielts city engine收左

無🙇🏿

Dse幾多 有無考ielts

17分 43244 full cert, 黎緊準備考,麻煩哂巴打🙇🏿🙇🏿

係咪好小activities

Dse幾多 有無考ielts

17分 43244 full cert, 黎緊準備考,麻煩哂巴打🙇🏿🙇🏿

一個study tour 同一次company visit, 加d scholarship 同dean"s list個d濕9野😢

一個study tour 同一次company visit, 加d scholarship 同dean"s list個d濕9野😢

我見佢interview派19分以上咁樣
non jupas 同 jupas 有好有唔好,睇你點睇

jupas 有晒分有根據,夠分就一定要俾你入
non jupas 永遠都有勁人衰interview 入唔到
其實都係睇Prof 佢想唔想收你,睇佢個意願

你可以話jupas睇weighting唔公平,non jupas太主觀
人家都可以話jupas 睇weighting夠公平 , non jupas 黑箱作業

所以有得揀一定jupas
幫fd 拜
每日一拜offer神🙏🏻🙏🏻🙏🏻
UST
BU
POLY
CITY

唔過4應該要20分
non jupas 同 jupas 有好有唔好,睇你點睇

jupas 有晒分有根據,夠分就一定要俾你入
non jupas 永遠都有勁人衰interview 入唔到
其實都係睇Prof 佢想唔想收你,睇佢個意願

你可以話jupas睇weighting唔公平,non jupas太主觀
人家都可以話jupas 睇weighting夠公平 , non jupas 黑箱作業

所以有得揀一定jupas

如果個科冇interview呢
想問報CU係唔係一定要有lecturer既reference letter?

唔過4應該要20分

可能真係關dse事? 我21分 英文3 未upload ielts 因為今日先出result
想問報CU係唔係一定要有lecturer既reference letter?

最好啦

最好啦

無就一定輸蝕

唔過4應該要20分

可能真係關dse事? 我21分 英文3 未upload ielts 因為今日先出result

巴打你有interview嗎?
同社科有關既野都可以問我~

唔過4應該要20分

有啊 琴日in完 business school
有人想雞精下一兩堂IELTS可以搵我 我對學習英文技巧有心得 同埋暫時缺錢 互相幫助幫助

(利申: ielts 8分, reading listening 9.0) 

telegram: https://t.me/Scottish_Salmon

講多兩句,我會主要幫你:
1. 提升考試技巧,點樣快狠準
2. 點樣學語言先係有效
3. 修改寫作文章,評分,建議

多謝各位巴絲打過去的溫馨支持!希望我地可以繼續互相幫助
有人想雞精下一兩堂IELTS可以搵我 我對學習英文技巧有心得 同埋暫時缺錢 互相幫助幫助

(利申: ielts 8分, reading listening 9.0) 

telegram: https://t.me/Scottish_Salmon

有啊 琴日in完 business school

介唔介意講你in business and management 定其他major?
麻煩哂巴打🙇🏿

writing speaking?
Cu offer

Soci cgpa 3.23 ielts 6 有無咩ugc可以搏

Soci cgpa 3.23 ielts 6 有無咩ugc可以搏

City ais

City ais

有興趣文科既話可試埋city history steam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞