17/18學年Non-Jupas&副學士專區(4)offer神降臨

1001 回覆
17 Like 1 Dislike

一定冇second choice

我擺左落second choice
諗完first choice都唔知擺邊科好
最後擺左呢科

學完land and sea真係唔係好敢讀shipping/supply chain

Land我覺得幾易
Sea真心有難度

你係cc定hd學生?
2月in kongu nursing,但係我yr1 sem1 gpa得3.3,完全陪跑性質

唔好咁諗
你要Show到熱誠比佢睇
HKU過3都收
CU都係睇Interview好重
有個又係3.3X都有First Round offer
Nursing LEE科真係唔難升
大把GPA唔太好, 但靠Interview都升到U
反而成績太好有時都未必攞到First Round offer
Poly sw
interview god
2月in kongu nursing,但係我yr1 sem1 gpa得3.3,完全陪跑性質

唔好咁諗
HKU過3都收
反而成績太好有時都未必攞到First Round offer

原來你Year 1
不過可以話你知有人3.2x YEAR 1都走到
但佢英文有4
但要預暑假先有offer

唔好咁諗
HKU過3都收

原來你Year 1
但佢英文有4

識入緊係沯poly cu nursing

唔好咁諗
HKU過3都收

原來你Year 1
但佢英文有4

我dse中文冇3,有報igcse,但8月24先出成績
如果我收唔到hku nursing conditional offer,會唔會因為我中文成績遲放連n手飯都冇得食
深夜一拜offer god
BU ISEM
City ELTM EE三寶
Poly ISTL GSCM
Offer God
想問Hku點update latest results?
就咁up transcript 上去就得?
另外 我cgpa>3.7x
但IELTS 得6.5 報文科 應唔應該up埋IELTS results 上去? (Dse Full cert)
跪求offer god賜予offer
gpa >4
HKU offer
有大電offer 就得

唔好咁諗
HKU過3都收

原來你Year 1
但佢英文有4

我英文得3,有full cert,黎緊sem2讀啲嘢仲要好難,好驚爛grade,希望interview表現可以做好啲,impress佢地啦
有冇人year 1報咗6963?

cu pac ust b&m offer
city poly acct offer
Hku engine senior year 有冇 interview 架
想問non ju有intern經驗有無幫助
offer god
gpa god
ielts god

又冇話絕對冇幫助既
睇你報咩科 報hotel bba個類可能有少少幫助
想問scholarship/award non ju 睇唔睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞