17/18學年Non-Jupas&副學士專區(4)offer神降臨

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
想問BU商科會幾時開始INTERVIEW

上年nonjupas yr1 entry 三月尾

Same 依加勁緊張

咩科?

我in nursing 唔知另外個巴打係咪一樣
你gpa幾多
我都報左但一d聲氣都冇

cityu可以試下management science

Push
請問有冇商科人yr1 gpa唔係爆4,但成功上番polyU/ cityU yr1商科嫁?可唔可以share下你地報左咩科?或者有冇巴絲嘅朋友有類似成功經驗分享?好糾結唔知報咩科穩陣d
利申 hkcc 3.8

上年nonjupas yr1 entry 三月尾

Senior year 呢
我聽fd講大概三月中
請問有冇商科人yr1 gpa唔係爆4,但成功上番polyU/ cityU yr1商科嫁?可唔可以share下你地報左咩科?或者有冇巴絲嘅朋友有類似成功經驗分享?好糾結唔知報咩科穩陣d
利申 hkcc 3.8

識人yr1 sem1 3.7 + full cert 有cityu bba offer
上年Sem 1 同你一樣但冇full cert冇報poly city

咩科?

你gpa幾多
我都報左但一d聲氣都冇

Cgpa 3.7x
利申 hkcc 3.8

識人yr1 sem1 3.7 + full cert 有cityu bba offer
上年Sem 1 同你一樣但冇full cert冇報poly city

同問,如果GPA3.4/4博BU ISEM/CityU IM yr3有冇機

你gpa幾多
我都報左但一d聲氣都冇

Cgpa 3.7x

我3.3x year1 nursing degree
利申 hkcc 3.8

上年有fd 讀space year 1 cgpa 3.8x + full cert有bu 同city bba offer
不過rej 咗,今年收ust bba advanced standing year 2
你gpa幾多
我都報左但一d聲氣都冇

Cgpa 3.7x

我3.3x year1 nursing degree

Degree 同 hd 冇得咁比較嘅
利申 hkcc 3.8

我係space yr1 cgpa3.94,岩岩今年讀緊city yr1 e&f 我報左city mgt同e&f,得e&f有offer,冇ielts.我覺得就冇話報邊科穩陣 要睇返你本身係咩人同埋識唔識喺咩科嘅interview要有咩態度同表現 身邊都有啲朋友3.8xgpa入到city嘅商科 有咩想問即管問 我盡量答
利申 hkcc 3.8

我係space yr1 cgpa3.94,岩岩今年讀緊city yr1 e&f 我報左city mgt同e&f,得e&f有offer,冇ielts.我覺得就冇話報邊科穩陣 要睇返你本身係咩人同埋識唔識喺咩科嘅interview要有咩態度同表現 身邊都有啲朋友3.8xgpa入到city嘅商科 有咩想問即管問 我盡量答

e&f senior entry最低收幾多
想問下如果poly交左錢之後,仲可唔可以upload document上去? thanks

Push
Hkcc aba cgpa 3.5x, poly gscm/istl 有機會嗎?
想問報cu好似話有個reference letter既format可以download落黎?係邊度down?求教學
想問報cu好似話有個reference letter既format可以download落黎?係邊度down?求教學

係唔係要交左錢先有得down?我只係開左account,未報

暑假個陣出

係根據乜野出架 sem1成績?

好難一概而論

應該係你本身係waiting list
有人放offer
之後到你咁

喊出嚟 冇得in咪連waiting list都冇名
Offer God
HKU CU UST CityU Polyu Bu
想問city sci科係咪得Chemistry 同 Biology可以報
利申 hkcc 3.8

e&f senior entry最低收幾多

Senior嘅話應該都係揀finance? 我識就有個都係space嘅 但唔太實際記得佢gpa幾多 印象中係3.5咁上下 其實senior就多數都係3.3-3.6咁上下 interview正正常常都收
HKU BSIM幾時出interview 😭😭

上年我2月尾收
SMS + Email 通知
3月1號in
希望幫到你

巴打interview 既時候佢問左咩 聽人講呢科如果有得in收你的機會已經好大

唔會啦 佢in一組10個人
我嗰日就in左4組 好似係
咁第一日都40個啦
佢好似in到8號定唔知9號
咁都已經in左幾百個啦
同埋其實佢interview佔分唔太重架
主要都係睇GPA收
我3.2x都有得係第一日第一組in
可能因為我Gap yr掛

同埋佢呢科派比我都太n手啦
9月10幾號
Poly開左sem退學既話另外嗰萬一冇得退
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞