[攝影企業] Fujifilm討論區(17)中幅新領域 Graphite添韻味

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

落過showroom試xt2個對焦速度,同我部xt10差唔幾渣喎

如果現場夠光,未必試到
一係將focus mode校去 AF-C (continuous mode), 影一d移動中的物體,應該會分到兩者高低

原來如此,間鋪就真係幾夠光,
係咪要試對落暗位,先分到對焦實力?

試下開埋人面識別,用afc對住個郁緊既人
應該會見到明顯分別
想買部2手xt10,但唔係好識check 機!去邊間買信得過?
http://www.dcfever.com/trading/view.php?itemID=4918142
呢副鏡值唔值價?

老鏡1000仲要唔係靚 咁點解唔買50 F2
想問X100F 幾時發售?
想買部2手xt10,但唔係好識check 機!去邊間買信得過?

fb二手相機收 平過二手;店,應該

都係對下遠野焦,又對下近野焦 睇下有無好慢等等大問題,
快門制會唔會太軟太硬(有暗病) d實制試禁哂佢
個兩個齒輪有得禁,試埋佢

sensor有無花
個類啦
m模式嘅時候半按快門唔係應該咩變化都無嘅咩

點解次次半按對焦點果條bar都會跳左小小

跟住我又試下focus去最遠影近野

去到半按果下佢又真係清左小小 但係又唔係真係對啱曬

係咪set錯左d乜嘢

同埋光圈最大果時又無事 細一格就開始係咁
有無人放55-200?

係咪set錯左d乜嘢

你用左AFC ?
你個M 係講manual focus, 定manual expose?
X-T 20幾吸引

係咪set錯左d乜嘢

你用左AFC ?
你個M 係講manual focus, 定manual expose?

兩樣都係manual啊 afc有開 但係唔係獨立有個制嘅咩
同埋半按果下佢又唔係真係對焦 係清左小小咁大把
今年仲買XT1嘅話會唔會好傻仔
鍾意XT1個樣但係XT20又好似勁啲

唔使諗一定買x20, 對焦勁好多

xt20
整體黎講
宜家xt1 > xt20 > XT2?
利申 新手
整體黎講
宜家xt2 > xt20 >XT1?
利申 新手
想問下富士係咪跌價好快?
好似xt10(body)出果陣6千幾,而家水貨最平3700就有

我想買xt20, 而家訂價7千幾,有冇機會一年後水貨4千買到?
好似xt10(body)出果陣6千幾,而家水貨最平3700就有

我想買xt20, 而家訂價7千幾,有冇機會一年後水貨4千買到?

等到xt30先出

唔一定跌得快,x100t就企咗係到好耐

一定
有冇巴打用緊xpro2 平平地$100想要個皮座(電池位可以打開同有條手繩)買左冇用過 依家轉左XT2擺左係到

xt20

唔該晒巴打
不過XT20好似貴好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞