[攝影企業] Fujifilm討論區(17)中幅新領域 Graphite添韻味

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
七月仲買唔買到X-T10?
依段時間冇得閒玩相機
唔想咁早買

想放35.4

但我無盒 跌左個鏡頭蓋
總之就係粗用鏡頭一支
應該放幾多好?

蓋都冇

所以我諗住千幾蚊放就算
部xpro2wifi過Jpg去iphone, 係iphone睇出黎好似無係個相機mon睇咁sharp同鮮色,有無人都係咁?
部xpro2wifi過Jpg去iphone, 係iphone睇出黎好似無係個相機mon睇咁sharp同鮮色,有無人都係咁?

唔覺 不論mac iPhone iPad 睇相都覺得分別唔大
有冇人知xt20支1855kit鏡正唔正?
新手想買建唔建議買kit set?

18-55係公認好鏡,
扭到50 ~ f3.8影人像都做到bokeh(我估)

18-55係公認好鏡,

50得4

18-55係公認好鏡,

唔該哂巴打
1855賣左好難搵返

差唔多所有廠出kit鏡都有18-55 ,所以富士果支我冇買
1855賣左好難搵返

得罪講句 玩富士又有要求既話
一係16-55 一係就玩定焦啦
1855賣左好難搵返

我有支1855可以放喎
1855賣左好難搵返

用緊18 f2
1855賣左好難搵返

16-55同18-55差幾多錢?
1855賣左好難搵返

二手計,$6000/$2000 左右
新手買左部xa2
想買支大光圈鏡 有冇咩推介

影景 有錢16.4 近7千
萬用23.4 5千幾
影人35.4
輕細平18mm f2
影星 samyang12mm 2千

23.4唔洗咁貴
四千中有交易

如果有12MM
係咪入1024會好過16.4
一枝F4 一枝大光圈
幾難揀

16.4 sharp過1024. 但冇咁方便
samyang係唔錯不過黑角+唔係fuji
用起上黎心理會唔平衡

都係 應該都係1024岩我多d
12mm都係影星only
加埋枝55200同35.4 都夠唒

我都諗住係 1024 + 35.4
但1024個光圈去唔到2.8真係有啲敗筆
1855賣左好難搵返

二手計,$6000/$2000 左右

見過有人放16-55 $5400
好少人用 x pro 2
好少人用 x pro 2

有冇人用 x pro 1 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞