[攝影企業] Fujifilm討論區(17)中幅新領域 Graphite添韻味

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
買x100f 定x100t加wide angle convertor好
好似真係冇乜升級 支鏡又一樣

X70仲輕便喎巴打
X100F初買一定貴

X100系列好似一直都冇平過

貪x100series 個ovf

用緊X-E2,想上X-T2 Fuji啲色真係好正

X70仲輕便喎巴打
X100F初買一定貴

如果冇得換鏡真係冇大問題其實可以直上X100F
hihi上個月買完xt10,今日就出xt20

如果光圈可以大多少少就好 (等效35mmf2)

如果光圈可以大多少少就好 (等效35mmf2)

睇死佢枝鏡都冇升級過架喇
新手入xt20定直接上xt2好
路過問:其實fuji係唔係唔諗住出fullframe?

咁都睇唔出富士完全冇興趣參與FF market?

睇你想唔想輕,同三防囉?
同埋夠唔夠錢囉(網上定價約7000連16-50)?
塊sensor同xt2同級,新手都可以一試xt20既,不過個grip薄身,手感就冇xt2咁好

塊sensor同xt2同級,新手都可以一試xt20既,不過個grip薄身,手感就冇xt2咁好

重點係爭joystick同防水滴 都冇所謂咪省返

xt20 好似US$900 for body only
連18-55mm lit lens 要成US$1200
Source:https://www.wired.com/2017/01/fujifilm-x100f-and-xt20/
雖然xt20無weather resistant,
但係有返 touch screen(<-xt2無呢樣)

咁都睇唔出富士完全冇興趣參與FF market?

http://photoblog.hk/wordpress/123511/fujifilm-%E7%AE%A1%E7%90%86%E5%B1%A4%E4%B8%8A%E9%87%8E%E9%9A%86%E5%89%96%E7%99%BD%EF%B8%B0%E7%82%BA%E4%BD%95%E6%8B%92%E7%B5%95%E6%8E%A8%E5%87%BA%E5%85%A8%E7%89%87%E5%B9%85%E7%9B%B8%E6%A9%9F
Take a look. 日本Amazon 同富士管理層的訪問

延伸閱讀:https://petapixel.com/2016/04/04/sonys-full-frame-pro-mirrorless-fatal-mistake/
標題:Why Sony’s Full Frame Pro Mirrorless Was a Fatal Mistake

xt20 好似US$900 for body only
連18-55mm lit lens 要成US$1200
Source:https://www.wired.com/2017/01/fujifilm-x100f-and-xt20/
雖然xt20無weather resistant,
但係有返 touch screen(&lt;-xt2無呢樣)

如果xt20有埋weather resistant就可以直接買,個touch screen相對無咁吸引
X-T2 出silver
留名
我想問問大家顏色setting 會點set, 我地富士影唔影到呢隻色調(定其實呢類色係後製出黎?)

利申: xt 10 ,18-55 , 35.4
多謝各位
我想問問大家顏色setting 會點set, 我地富士影唔影到呢隻色調(定其實呢類色係後製出黎?)

利申: xt 10 ,18-55 , 35.4
多謝各位

似tune 過~
本身有18-55,諗緊入唔入10-24好
各位巴打有乜建議

我都係 1855 + 1024, 準備入多支35.4 但係都係諗緊入.4定係入2好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞