[攝影企業] Fujifilm討論區(17)中幅新領域 Graphite添韻味

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
小弟手頭上有枝samyang 12mm , XF1855, XF27(好後悔買左, 下枝買咩好
小弟手頭上有枝samyang 12mm , XF1855, XF27(好後悔買左, 下枝買咩好

都唔知你影咩題材
新手的話 x100s同x-t10邊部會好d? (for影景同人)
上網見x-t10個價錢平咁多係咪因為一定要買埋鏡頭
原諒我問埋d 低能問題
想去紐西蘭影星 手持XT10係咪FF
如果唔係可以買邊支鏡同咩設定

利申得支1855影下簡單相

我nex6都影到
不過我有支f2鏡
新手的話 x100s同x-t10邊部會好d? (for影景同人)
原諒我問埋d 低能問題

無野啦 我搵到答案
但我想問 如果買x-t10 咁買咩鏡頭最化算
有無d係<2000 or ~2000 又適合新手用?
Fuji 16mm f1.4 一鏡走天涯

黎緊想入支鏡, 諗緊S12定 55200好
咁大分別係因為去歐洲,要決定wide鏡影建築定係tele影山景
有冇人比下意見
利申:而家得35.4

手持影星?!
黎緊想入支鏡, 諗緊S12定 55200好
咁大分別係因為去歐洲,要決定wide鏡影建築定係tele影山景
有冇人比下意見
利申:而家得35.4

12加50230,又有tele,又有wide,重要一枝行貨55200既價錢就搞掂

手持影星?!

我覺得要買枝腳架先
原諒我問埋d 低能問題

無野啦 我搵到答案

xt10停左產,應該得返水貨入,要入就入1855kit,千其唔好入1655,50230嗰set,1855新手有排玩
利申新手
Fuji 16mm f1.4 一鏡走天涯

影人得咩

人加景不得了

手持影星?!

我覺得要買枝腳架先

會買腳架 但我見samyang 12mm話要手動..
想睇下係咪要買返fujifilm啲鏡
原諒我問埋d 低能問題

無野啦 我搵到答案

xt10停左產,應該得返水貨入,要入就入1855kit,千其唔好入1655,50230嗰set,1855新手有排玩
利申新手

行過幾間百記都唔見有

巴打有冇興趣放XF27
原諒我問埋d 低能問題

無野啦 我搵到答案

利申新手

行過幾間百記都唔見有

停產左 大鋪更加唔會有啦下話
我都諗住出mk搵下算
ULTRA WIDE你地會點揀

10-24 16.4 定14 2.8

同埋有冇人用過Fuji影相

想放走部6d入xt20
ULTRA WIDE你地會點揀

10-24 16.4 定14 2.8

同埋有冇人用過Fuji影

想放走部6d入xt20
X-t10 用 BLC-XT10皮套好唔好
想放左部xt10轉xt2
而家放xt10唔知值幾錢

有趣 但有無連鏡頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞