[攝影企業] Fujifilm討論區(17)中幅新領域 Graphite添韻味

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
終於拎左部機
但返到屋企個先發覺個flash 好似唔識pop出黎
拉完flash掣冇反應

求救

乜 model 都唔講好難幫你。

XT20

巴打買幾錢有乜送

百記9299
代電+64GB快卡+腳架+相機袋+MON貼

1855kit
新手想問下 筆直大約8k到
入xt1 1855kit水定xt20 1855kit水 好

xt20,原因: xtrans3(畫質),對焦速度,4k拍攝
xt1:得WR好過xt20

X-T1 個VIEW FINDER 好用好多囉.....點會得WR 呀
終於拎左部機
拉完flash掣冇反應

求救

XT20

有冇向 menu 入面睇睇有冇關於閃燈模式,有既話睇下有冇 off 左。

xt20,原因: xtrans3(畫質),對焦速度,4k拍攝

X-T1 個VIEW FINDER 好用好多囉.....點會得WR 呀

x-t1 0.5吋

xt-20 0.39吋

旗艦同入門既分別。

淨係手感XT1都贏XT10
終於拎左部機
拉完flash掣冇反應

求救

XT20

有冇向 menu 入面睇睇有冇關於閃燈模式,有既話睇下有冇 off 左。

用力推一推得左,試埋無事

其實搵部上一代旗艦同第二代既入門機根本冇得拎黎比。

其實搵部上一代旗艦同第二代既入門機根本冇得拎黎比。

比我就加多少少買t2
新手 買返x-t10定x-20好
同埋係咪兩部都有18-55mm kit set?

你要我放比你
我支18-55 買返黎用兩次就長放防潮
應該都兩年無掂過佢

巴打放幾錢?Tg jet312
小弟而家就用緊xt10
要換機係咪都係一步到位xt2最好
但我見xt20同xt2好似有得揮

一定係 如果講iso表現2部係一樣
但操控 手感 速度 外型都係X-T2完勝
至於值唔值見人見志
但他日如果一買一賣換機都會跌錢
小弟而家就用緊xt10

至於值唔值見人見志

同埋機身呢樣嘢 一玩就最少玩5年up
點解唔俾多少少上頂
如果要平我寧願買2手行X-T2
都一定唔諗X-T20
帶左台北影, 舊電比預期去得快, 但好滿意相片質素, 真係無買錯
全程用23F2
小弟而家就用緊xt10

至於值唔值見人見志

同埋機身呢樣嘢 一玩就最少玩5年up
點解唔俾多少少上頂
如果要平我寧願買2手行X-T2
都一定唔諗X-T20

totally agger
嗰時慳二千蚊買A7 唔買A7ii, 到而家仲後悔緊
終於拎左部機
拉完flash掣冇反應

求救

XT20

巴打買幾錢有乜送

百記9299

1855kit

岩岩問佢係16-50kit咋啵 間間唔同set?
終於拎左部機
拉完flash掣冇反應

求救

XT20

巴打買幾錢有乜送

百記9299

1855kit

現貨可能得返依set

XT20

巴打買幾錢有乜送

百記9299

1855kit

現貨可能得返依set

咁1855是咪好用啲? 影景的話?
買完翻黎,頭先冇插鏡頭做左d setting ,插完鏡頭對焦唔到, 禁影相制都冇反應,點算好,琴日試機都好地地
買完翻黎,頭先冇插鏡頭做左d setting ,插完鏡頭對焦唔到, 禁影相制都冇反應,點算好,琴日試機都好地地

咁你做左 d 乜 setting 先?

係咪較咗MF

係咪較咗MF

我新手時都試過

係咪較咗MF

我新手時都試過

機面有個MSC 轉盆係唔係指左去M呀
撥番去S就無事嫁喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞