[攝影企業] Fujifilm討論區(17)中幅新領域 Graphite添韻味

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
有無巴打可以比啲sanyang 12mm f2圖黎睇下 諗梗買唔買黎影星好
想問下巴打們,富士機過相係咪一定要插card reader而唔可以用線?插左usb iphoto無反應....

唔好咁風趣啦巴打你
一係連wifi過相一係card reader
尋日買左X-T2 同 35mm F2!

黎緊會買多枝90mm!
本身用緊canon 70d
依家見到xt10 都係apsc但xt10輕便好多 色水又靚
諗緊入唔入番部好
想問下巴打們,富士機過相係咪一定要插card reader而唔可以用線?插左usb iphoto無反應....

唔好咁風趣啦巴打你

唔好意思巴打,以前用開canon 單反,有得插線過相........

順帶一提 wifi好似過唔到原相

唔好咁風趣啦巴打你

唔好意思巴打,以前用開canon 單反,有得插線過相........

過唔到raw only

唔好咁風趣啦巴打你

過唔到raw only

張相解像度好似都細左少少 大概3mb幾變左1mb幾
定係我唔識較
Btw真係無買錯富士相機

開心些牙下啦咁要
本身用緊canon 70d
依家見到xt10 都係apsc但xt10輕便好多 色水又靚
諗緊入唔入番部好

像素低低地囉

唔好咁風趣啦巴打你

壓過既
新手想問下我用支xc16-50 影團體相,左右邊位既人像有拉橫左既感覺,
但係中間人像無乜變型,
咁係16mm 廣角造成既變型 還還支野有變問題?

唔好咁風趣啦巴打你

過唔到raw only

張相解像度好似都細左少少 大概3mb幾變左1mb幾
定係我唔識較

相機入面可以較過原相
新手想問下我用支xc16-50 影團體相,左右邊位既人像有拉橫左既感覺,
但係中間人像無乜變型,
咁係16mm 廣角造成既變型 還還支野有變問題?

both
想放35.4

但我無盒 跌左個鏡頭蓋
總之就係粗用鏡頭一支
應該放幾多好?
想放35.4

但我無盒 跌左個鏡頭蓋
總之就係粗用鏡頭一支
應該放幾多好?

蓋都冇
請問如果想平玩FUJI, 以下既組合o唔ok?
X-T10
XF 18-55 做膽
XC50-230mm 影生態
Samyang 12mm F2.0 影大景/影星
請問如果想平玩FUJI, 以下既組合o唔ok?
X-T10
XF 18-55 做膽
XC50-230mm 影生態
Samyang 12mm F2.0 影大景/影星

絕對okay
但唔好expect 生態會影到飛雀。
個日天暗小小好可能連香港公園啲雀都影唔到
日光夠行山tele 絕對夠影
Xt2冇touch係咪敗筆

有joystick
我覺得唔算
七月仲買唔買到X-T10?
依段時間冇唔得閒玩相機
唔想咁早買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞