[攝影企業] Fujifilm討論區(17)中幅新領域 Graphite添韻味

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
機身差電一晚 今朝發現中獎
想去紐西蘭影星 手持XT10係咪FF
如果唔係可以買邊支鏡同咩設定

利申得支1855影下簡單相

手持影星?!

我覺得要買枝腳架先

會買腳架 但我見samyang 12mm話要手動..
想睇下係咪要買返fujifilm啲鏡

對焦對到無限遠就ok啦
ULTRA WIDE你地會點揀

10-24 16.4 定14 2.8

同埋有冇人用過Fuji影

想放走部6d入xt20

有得變焦真係方便好多....不過f4影星唔夠做

買枝12
依家是咪冇晒xt1喇

想放走部6d入xt20

買枝12

我有12 但唔係好中意色彩表現 用富士都係返原廠有加成 但睇呢度d人都推1024同16 少推14
有邊間舖信譽較好 XT10得返水貨 想入手

想放走部6d入xt20

買枝12

我有12 但唔係好中意色彩表現 用富士都係返原廠有加成 但睇呢度d人都推1024同16 少推14

14得f2.8個焦距又唔上唔落嘛

想放走部6d入xt20

買枝12

本身有枝18-55 ULTRA WIDE會揀邊枝好

想放走部6d入xt20

買枝12

本身有枝18-55 ULTRA WIDE會揀邊枝好

10-24
機已買

想放走部6d入xt20

買枝12

新手已買 XT10 1855
加入fuji大家庭
小弟手頭上有枝samyang 12mm , XF1855, XF27(好後悔買左, 下枝買咩好

XF27餅好差?有興趣買支平玩
Fuji有冇showroom架? 係咪任試?
新手已買 XT10 1855
加入fuji大家庭

巴打買幾銀?
Fuji有冇showroom架? 係咪任試?

自己search啦
FUJI兒家抹鏡要幾錢 想抹下枝1855
機已買

咩價位
機已買

咩價位

X-T2
百記 13380
我唔要腳架,叫佢送多舊電俾我

2舊代用電,mon貼, filter,機袋,清潔用品
好難抉擇 各位巴打比下意見
入左好多post問 都係好迷惘
p.s. 新手第一部相機 影街景 日落 人為主 budget 5000-6000
想入無反 因為覺得有得換鏡會多d熱誠玩落去

而家比較過價錢 暫時有呢d心水(全部水貨)
Fujifilm X-M1 連18-55 $5,600
Fujifilm X-E1 連18-55 $4500
Fujifilm X-E2S 連18-55 $5500
Fujifilm X-T10 連18-55 $6000

上面d價都係price.com搵 唔知有無錯
本身想X-T10 但貴幾舊對學生來講都好多
所以唔想買錯or買貴
鏡頭應該無其他選擇? 個個post都係話18-55對新手最好
body就未決定 如果功能差唔多可能揀X-M1 純碎因為外型同平dd
各位巴打點睇
p.s. 新手第一部相機 影街景 日落 人為主 budget 5000-6000

上面d價都係http://price.com搵 唔知有無錯
所以唔想買錯or買貴
鏡頭應該無其他選擇? 個個post都係話18-55對新手最好
body就未決定 如果功能差唔多可能揀X-M1 純碎因為外型同平dd
各位巴打點睇

XT10啦,上面個兩部都唔知仲有冇貨

上面d價都係http://price.com搵 唔知有無錯
所以唔想買錯or買貴
各位巴打點睇

XT10啦,上面個兩部都唔知仲有冇貨

仲要係 price.com,信佢一成雙目失明。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞