[City] 又一城大討論區(3)開 sem 時間到

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
留名

唔知兩科係咪一樣

不過forensic sci 真係好hea好hea

應該有d唔同
Hea得黎好唔好grade?

成個course得幾份assignment要做

後尾果兩份直頭係送分,即堂交,分兩part
第一part係跟份notes去操作部電腦去做task, professor 會幫手 第二part係照住PowerPoint 答問題

Forensic engineering 好悶 幾乎無翻過 要寫one page 嘅 lab report,大意得濟B左

Michael Lam果份係CSI ,分組玩鑑證,但之後都係自己交自己果份

成個sem 無翻幾堂,上堂無聽書,最後因為forensic engineering 果份野唔夠高分B+左

我諗啲嘢做齊做好應該唔難A range
不過之前Michael Lam講過可能遲下會落exam or test 同更動吓課程內容(好似係玩槍)

所以我都唔知science versus crime會點

好多謝巴打既詳細分享
你會唔會有keep forensic d野?我想睇下自己應唔應付得黎,始終冇science底

未reg? 想要睇啲咩? ppt果堆都仲有嘅
不過無得pm,你求其開個email ac我再send比你?
屌閪聽日返九放六
S&P邊個tutor好

請選emily,我岩岩sem A讀完拎左隻A
呢科野比想像中易,同埋依家又唔洗玩game呢

我Sem a 揀左 Andrew Chan , 上堂hea到好驚fail,以為自己b都冇,不過拎過一張答問題答得好就有既memo紙, 最後仲有a...唔知呢科咩玩法
想問如果想係city 圖書館返工可以去邊到apply?

唔係都係AIMS睇咩

有冇話要高gpa先做得架

唔係都係AIMS睇咩

你過3就冇問題
之前都有問我GPA,因為怕影響我學業

唔係都係AIMS睇咩

你過3就冇問題
之前都有問我GPA,因為怕影響我學業
諗起聽日開學,我迫不及待好想玩玩了

成個course得幾份assignment要做

後尾果兩份直頭係送分,即堂交,分兩part
第一part係跟份notes去操作部電腦去做task, professor 會幫手 第二part係照住PowerPoint 答問題

Forensic engineering 好悶 幾乎無翻過 要寫one page 嘅 lab report,大意得濟B左

Michael Lam果份係CSI ,分組玩鑑證,但之後都係自己交自己果份

成個sem 無翻幾堂,上堂無聽書,最後因為forensic engineering 果份野唔夠高分B+左

我諗啲嘢做齊做好應該唔難A range
不過之前Michael Lam講過可能遲下會落exam or test 同更動吓課程內容(好似係玩槍)

所以我都唔知science versus crime會點

好多謝巴打既詳細分享
你會唔會有keep forensic d野?我想睇下自己應唔應付得黎,始終冇science底

Waitlist緊
係呀我想睇下d ppt,如果有埋其他coursework好似assignment/proj/test就更好
你係高登有冇得pm?你pm我,我再覆你我個email呀
http://forum12.hkgolden.com/ProfilePage.aspx?userid=405024

email sent
S&P邊個tutor好

請選emily,我岩岩sem A讀完拎左隻A
呢科野比想像中易,同埋依家又唔洗玩game呢

我Sem a 揀左 Andrew Chan , 上堂hea到好驚fail,以為自己b都冇,不過拎過一張答問題答得好就有既memo紙, 最後仲有a...唔知呢科咩玩法

我個邊冇memo紙,佢初初搵坐後排d人俾分,後來最後兩次就搵左助教黎俾分
呢科真係唔知點解俾分係出奇地鬆,不過emily冇講到考試點考,我都係聽隔離班講先知有MC同LQ
考LQ個時見到有關平時上堂既case study真係呆左,因為我平時d case study都係鳩吹多,溫書都只係溫左lecture notes,書都冇買

買左書 睇都有睇過 個時因為睇佢上堂咁hea諗住睇下
走堂
屌閪聽日返九放六

巴打 當你grad左出黎做野 返9放6你都會好懷念
聽日人院會有grade睇未?

我出晒啦啵
係咪SS
痴撚線做乜撚野個系統會自動幫我drop科㗎
痴撚線做乜撚野個系統會自動幫我drop科㗎

Ge period你reg左兩個ge?
reg ge1319 la
Summer sem係咪通常都係得ge reg
Summer sem係咪通常都係得ge reg

Check master class schedule

我出晒啦啵
係咪SS

Ss dept

Waitlist緊
係呀我想睇下d ppt,如果有埋其他coursework好似assignment/proj/test就更好
你係高登有冇得pm?你pm我,我再覆你我個email呀
http://forum12.hkgolden.com/ProfilePage.aspx?userid=405024

email sent

呢科sem A sem B 係2科黎,就好似part A part B咁,教啲野唔同架
好似係一個sem 易啲,多individual assignment,一個sem就重project多啲

利申,有fd岩岩sem a讀完
留名
開sem就返早
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞