又係時間推下amazon平價notebook (2)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
ASUS果2部其實無其他分別, 細機不嬲貴D所謂14吋果部會少隻HDD
想問吓隻火牛要另買嗎?
買轉插就得, 即係去旅行果d
Asus 美水火牛真係好樣衰又唔安全
成餅野咁插係到 硬係覺得會唔小心踢一腳就拗
上個post有人介紹過係成舊野cup落去既轉插 我睇下搵唔搵得返比你
邊度會有得賣?
我見到ebay有, 舊野3x港紙但運費成7x, 香港唔知有無鋪頭賣, 睇下有無巴打知
我記得上面條link果個好似同asus個火牛唔岩位
所以我就係街買左舊2頭轉3頭 有fuse既版本
插得勁實 只係買左10幾蚊
巴打 有冇budget 7000左右既gaming notebook 推薦啊?
考慮下第1部, 7000都係雞肋價
明白,多謝巴打推薦
大概幾多錢先會有得升lv啊
同第一部咁上下spec 但有埋ssd 有無推薦
呢部點睇
想問下第一部個mon會唔會好差,完全唔覺有講 ,
搵到部好嘢推介大家:

Dell 8750H 1060 6gb 256ssd

連運費10200左右

https://www.amazon.com/Dell-Inspiron-15-7588-i7-8750H/dp/B07CRC74WK

唯一弱點ram得8gb
平價機你想幾好
想要埋numpad
但Asus好似得呢部有
899有點out budget
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B07B22NSPG/ref=ox_sc_act_image_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1&th=1
Yes,1萬左右,主要畫圖,間中打機,本身有隻gaming mon 同一隻dell mon ,唔該
xps13 開lr同ps會唔會lag到傻左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞