又係時間推下amazon平價notebook (2)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
RO/上古一定夠.
大作講緊steam果D
咁樓主第一部係咪已經夠做 唔洗再俾貴啲買y520?
樓主
如果買2in1 機買dell定microsoft好?
Surfacebook2 13.5吋隻i7係第幾代黎?
見XPS又好似幾好
1050都夠做, 唔駛買1050ti機
如果你要買行貨lenovo買返1050都得,
唔該晒樓主
surfacebook2的話應該係8代4核黎
但價錢
256gb其實又夠唔夠?
唔好拎黎放大量影片/唔玩既game定時剷走應該夠
計返運費差唔多 邊部好D?

Btw第一部香港有無保 同埋佢係邊隻ssd m2?
有保, 有m2槽
真係8299的話考慮下acer (因為1060 6gb), 同埋confirm是咪行貨
咁m2佢行PCIE?同埋應該加邊隻ssd 因為我對電腦一竅不通
acer做工點? 以前用個asus好正(6-7年前) 依家唔知
我自己用幾個牌子都無咩壞 (dell/lenovo/acer/asus)....最緊要係mon下打機時溫度, 過80就tune下佢(msi afterburner), 唔係好易玩一陣就壞
其實買部laptop嚟講幾錢先叫啱?
唔介意size的話, 文書3500-5000 , 打機大作中低效就5000-7000
打下csgo lol 睇片
做engine graph programme
加Ms office嘢

唔知應該用幾多
見asus d機幾平 但以前用既牙石嘢都伏
所以唔想用牙石
咁acer好似正D 我又唔成日玩fps 120hz冇乜用
如果鐘情Lenovo 有咩其他選擇 因為怕asus伏
調番轉我會諗就算有1060爆fps都好,
你個mon cap死左60hz就係60
同埋120hz個感覺真係有分別
但偏偏睇youtube感受唔到
因為youtube限30-60fps
first person shooter機都出緊144hz

請問你其實玩咩game多?
如果多open world個d,
例如gta5,assassins creed,
我先覺得個1060重要過120hz

最後揾到dave2d應該review部acer,
應該係你圖入面個部,但cpu係i7-7700hq

https://youtu.be/No5RbW1A2Ss

佢都有提及個mon,可以留意留意
lenovo可以去下fortress睇, 食水都唔會太深.
頭先問現金價7999 巴打覺得有冇伏?
間野叫 科藝 以前好多黑歷史 博唔博得過?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞