又係時間推下amazon平價notebook (2)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
有冇剪片 汁圖機推介
sim card 好少電腦有, 自己用wifi強啦
啱啱再睇 件貨已經到左香港啦 正呀

我訂左幾日都仲係咁
我都係
13號開始就唔郁
最頂部F510UA好似有過熱問題
我原本都係4 July 唔知點解突然早左
我舊電腦用呢隻牛

新機用呢隻牛

發覺2者插火牛位+插電制位一樣
係咪可以用舊既呢part火牛就用新?
因為新機amazon買用轉插
可以, 果條線只係用黎傳電only, 無任何功能
用最貴果款送黎?
最平
文書睇片的話唔一定需要, 打電競game就要
特價Lenovo Legion R720指定型號 $6026有 i7-7300HQ+1050Ti+8GB Ram+128 PCIE SSD+1 TB HDD

最後一日

https://www.gearbest.com/laptops/pp_1053038.html?wid=1349303
有冇巴打買過
呢部熱門平嘢

問題係mon極垃圾

同埋跟機得256ssd

要加hdd 需要一個hdd kit,唔一定跟機俾埋你,可能要email問返佢攞

唔計呢兩樣嘢呢部抵得好交關
上網見到reviews 話呢部機隻mon 色好唔準

如果唔畫圖較色既話個mon 會唔會差到望到唔舒服?
因為小弟對畫質需求都唔高 60hz 1080p其實已經夠用
另外storage 方面其實對小弟嚟講都唔係太大問題,因為用開外置硬碟擺文件,真係加個hdd都唔會太大問題

等運到中。。。希望月尾前可以到手
如果係經i-parcel寄
down個app叫aftership
amazon好遲先upload資料
可能撞中shipment
最便o個寫12個工作天到,點個6個工作天就到
其實可以唔洗揀最貴
SORRY咁多位師兄,戴定頭盔
第一次上網買野

本身直接禁買既時候 上面見到師兄講可以加128GB SSD
但係我唔識英文,望左好耐都唔識禁
爬左少少文(爬左十頁,我諗大家都識用所以應該唔會有人講)

諗住買頭POST第一部699USD
即係呢個
https://www.amazon.com/8th-Gen-i5-8300H-processor-GeForce-FireCuda/dp/B07BP9QG2J/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1528526461&sr=8-1&keywords=asus+8300h
剩係見到有個20USD 加 Microsoft Office 365

想問下有冇得加RAM? 8GB我怕打某D GAME唔夠用
(玩 開放式地圖 既遊戲 就小弟貧乏既電腦知識係需要比較多既RAM)

網購白痴
淘寶果啲乜都唔識用
電腦就壞又筆直唔夠
唯有上黎求救
https://www.amazon.com/dp/B0795W86N3/ref=twister_B079GNXSHW?_encoding=UTF8&psc=1
https://www.amazon.com/VivoBook-Portable-i5-8250U-processor-S510UA-DS51/dp/B078YMY5VZ/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1527393850&sr=8-2&keywords=8250u%2Basus&th=1
https://www.amazon.com/Ultra-Slim-i5-8250U-Processor-Fingerprint-UX330UA-AH55/dp/B075N1YHVK/ref=sr_1_2_sspa?s=electronics&ie=UTF8&qid=1529311214&sr=1-2-spons&keywords=ASUS+ZenBook+13&psc=1

想幫人買部NOTEBOOK(唔打機,文書用,輕身拎出街)
追完POST總結左3部機

頭2部VivoBook
Intel i5-8250U
8GB DDR4 RAM
128GB SSD+1TB HDD <> 256GB SSD
UHD Graphics 620
3.7 pounds
但1個$569, $683
(1)就係因為SSD貴多100?
(2)其實唔打機SSD同HDD會唔會都好大分別?

第3部ZenBook
Intel i5-8250U
8GB DDR3 RAM
256GB SSD
HD Graphics 520
2.6 pounds
$749

同上面2部比較
CPU一樣,
RAM DDR3, 顯示卡相對地差D?
(3)但因為超輕身價錢差別咁大?
唔關你事, 係有128ssd果部消失左, 正常粒制好易睇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞