又係時間推下amazon平價notebook (2)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
14000買7700hq 1060

我買1070 都只係12100
4-5k好難wo, 睇完spec recommeded都要1050, 最少要加幾百上第一部
冇所謂 呢個價附近都OK
你可以睇下post頭果部
不過記住如果屋企有空間, 其實砌desktop最抵
https://www.amazon.com/Dell-Inspiron-Computer-i7-8550U-Bluetooth/dp/B07B9PYS3L

呢部抵唔抵買,唔太點打機

如果係i5 8250u 256 gb SSD
如果係8250u 256 ssd, post第三部平少少
dell牌子本身貴
想買asus但用開有個side numberpad, 華碩嗰啲都無嘅
見旺電賣$6499 好似屌得過
https://www.amazon.com/dp/B0786TPWBP
呢部真係最平均,US 799 有15' i7 8550U+8GB Ram+256GB SSD+MX 150,只係1.7 kg

係衰在好似無背光keyboard同粒電唔太長氣
最緊要係8代u
係, 不過上個post推呢部有好多巴打都話太大部
所有香港代理個價都貴過外國
比得個少少錢咁多要求
又要背光又要長氣
想搵部8代U I5輕身現貨 出價$5k 鬆

有無巴打 買左番黎身痕想換
想買部純文書上網機,要有numpad (定其實買外置好d?)
要求輕便,唔需要大容量,反正都係用下office咁。
求推介,budget ~ 5000
越追post越想買
想搵部可以IT狗run program 唔會lag嘅機,間唔中打下機,筆直5000-8000左右,最緊要耐用。
求介紹
Dell xps 13 大學ownership定Amazon買好
睇頭post喇
Ownership 有得賣?
淨係見到上年賣過Dell Latitude Only
買之前衡量下自己是咪真係需要notebook.
免得買返來買幾日就封塵/想賣返出去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞