又係時間推下amazon平價notebook (2)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
其實自己用緊有win 10 pro license
可唔可以轉落部新laptop度?
得...你條key唔係oem就得.
咁係咪要洗機?
https://support.microsoft.com/zh-hk/help/12384/windows-10-upgrading-home-to-pro

"使用 Windows 10 專業版產品金鑰升級"果到寫既野
acer lenovo可以買返行貨, 食水唔算深
Thanks
入唔到
呢部Amazon 唔見有...
係呢個網買有冇國際一年保?
個價好似好吸引
個價好抵
但我入去乜都無
姐係買第一部裝完個ssd要重裝過window ?
你可以ssd當係副harddisk都得, 但好少人咁做
但如果你追求快就一定要重裝個windows落ssd先會感受到開機/load software快果個效果
好似好複雜咁唔識喱啲野 個window amazon包唔包 定要自己上網down老翻?
呢個年代仲用hdd boot機會想死
包的, 唔會出現老翻
簡單d咁講, ssd唔係必需品, 你用佢自身帶果個sshd玩都唔會有任何問題
姐係佢包window隻碟?只要我插隻ssd落去之後重裝就得?
佢條key係燒係個motherboard到的.
碟上網down返就得
1. 新機買番嚟照開著佢,上網,等Microsoft認得呢部機
2. 去Microsoft down Windows 10(佢會有tools幫你將個安裝檔抄落手指)
3. 熄機,拆殻換走隻hdd變ssd
4. 插手指,開機入bios,將個boot機次序改做手指第一
5. 跟住照裝Windows就ok
到時唔識再上黎問 唔該巴打你先
FX504香港買幾錢
帥兄, 請問B&H買有冇一年國際保?
睇唒成個網都冇講
i7 version 賣 $9,998
有加左價啦,之前係569.99USD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞