又係時間推下amazon平價notebook (2)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
粒cpu 已經唔同 代 vs 8 代
呢個反而唔關事, 7700hq快過8550u的, 7700hq係7代高階u所以都係4核
巴打想問下如果買第一部係咪要再另外買保?
3部都唔駛
借post一問 budget得 3k 到既係咪其實香港買就得?
定amazon都抵d?
Us41唔會係dhl
Dhl係us100打上
因為一CLICK CHECK OUT佢就說我買4年保,

本身有幾耐保?

(第一次AMAZON買電子野,唔好嫌我煩 )
但問題好多廠偷工減料
沿用上代散熱系統
即係一熱就大降頻
Gm501
惟一 一部藝機壓到8750h+全頻1070
想要靚仔又高效能可以諗razer blade15 2018
香港價同美國差不多
呢個系列散熱大伏
好多asus機都係
香港買屎
Amazon仲買到正常野
我見佢條散熱係gpu同埋粒cpu黐埋一齊,我都係驚長遠嚟講會出事..
最可惜呢部嘢冇咗條上網線插口
which 系列?
我自己對8300h, 8250u, 8550u比較有信心
畢竟上一代7700hq/7300hq已經係4核
8750h先最易奶野
有邊部gaming latop 散熱唔係gpu同cpu 黐埋一齊架
咪咁少見多怪啦
8250u 8550u先最多伏機
一堆廠用個7代u系2核一條銅管一散熱扇散熱
msi 8gen好似唔係?
總之睇中咗個三部, 部部都好似爭緊啲嘢甩皮甩骨咁
但到最尾應該都會買西風m因為個144hz/3sec + gsync mon好j
但我住緊嗰度一定要用網線大家有冇咩usb Ethernet adapter好介紹?
(唔用typc頭)
跟機有架
真? 我見好多gm501開箱都冇咗呢條野, 得gx501有, 但上年gx501佢送嗰條最高得100mb
想買第3部 但好似加左價
對外我唔知但本土對佢平價其實好差, 垃圾一樣嘅customer service
問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞