又係時間推下amazon平價notebook (2)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
yes
notebook保養問題永遠行第一
Push
有冇巴打可以簡單解釋下第二部同第三部有咩分別? 除左mon size同價錢

第三部有SSD同輕D
第3部你當係asus版既macbook air 所以貴d
唔打機, 主要畫圖/PS 係咪唔洗諗第一部, 因為佢係TN mon....
我依家用緊兩個mon, 一個IPS, 一個TN, 唔知係我睇慣IPS定點, 無論色彩同可視角度都係IPS好好多....
咁我係咪揀返用IPS既mon較好?
dell行貨黎講價錢合理
有ssd係效能會勁d? 如果第三部同macbk air比差唔差得遠?唔計branding

Sorry for電腦白痴
要畫面靚就唔好揀TN mon
ips mon?
第一次買電腦 budget$6000左右或以下
想搵部laptop用黎打LOL,上古,RO喱啲類型既遊戲
Size無所謂 因為長期都放係屋企用
最緊要mon睇得舒服同埋部機夠耐用,同埋想搵啲load野都算快既機
想問下有無咩好介紹
因為我對電腦一竅不通
爬過好多post 睇過好多唔同款都決定唔到買邊部好
Prefer 大mon
Asus 好似幾有d款比上星期貴左100usd
Prefer大mon 有無巴打有好介紹
個部係咪可以加ssd?用m2 定咩
你po個部係咪會好過樓主第一個部
咁如果樓主個部同 lenovo y520 i5比呢
1050同1050Ti差得遠唔遠
咁其實係咪1050都夠玩 RO/上古個類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞