又係時間推下amazon平價notebook (2)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
香港搵唔到MSI原廠,係唔係要搵代理搞,上咗官網send咗email問又無回覆 部機之前係美國ebay買保養又一早過晒,返代理都未必會理我,所以諗住自己買舊電算,我都睇過Amazon唔送,但上淘寶又驚爆
Thanks巴打
我睇好多都係7代+1060/8代+1050ti
唔知點揀好
我今日買左8th gen, 1050ti個部
揀左AmazonGlobal Priority
話6月26號送到
我自己就唔係電腦玩大作
所以最後都係揀1050ti

但如果你會玩就應該個1060緊要d
youtube有好多片比較哩兩張卡
通常1060都高30-40% fps
係咪i5版?
你而家可唔可以睇到serial numbers?
如果可唔可以check下香港有冇保養
Thanks巴打 我上網睇下開箱先
咁奇怪?
我反而係i5先有amazon出貨送香港
i7就要other sellers
所以我都係買左i5

ship都未ship
無serial number
同埋asus應改國際1年保養?
我睇左下面Q&A都話有
因為我之前都check過國際保養 佢話香港有嘅model(香港冇買i5版 )先可以維修
anyway你部notebook到咗可唔可以幫手check吓
上星期六買左F510UA
今日DHL 送貨
呢部如果淨係用嚟睇戲,rip 下 CD, 係咪綽綽有餘?
呢個model香港冇賣
可唔可以幫手check吓有冇保養?
有的. 國際保...
夠既, 但你要買外置cd-rom
有冇啲32/64gb ram i7推介?
你可以買一部, 之後返來自己換ram.
但係無任何證據顯示到notebook 32gb ram會好過16
呢部定第一個post 第一部好啲
打機效能呢部高1x%, 原因黎自1050ti/1050分別.
但價錢就貴唔止1x%
但係dell用ssd
本身想部腦用ssd 同埋16gb ram
打少量機 同 執相
巴打有咩高見
想買 asus flip ux370UA
有無人用過覺得點 ?
都ok既, 7300hq都係4核, 唔會慢8300h好多, 但dell個國際保要另外買...睇下有無其他巴打解答到點買
玩咗幾日,唔知係個火牛壞咗定個轉插壞咗
睇漏咗
原來dell用7代u, 睇黎Asus 再另加ssd化算啲
呢部機冇DVD Rom

btw 自己加左256 SSD , 夠晒用
香港部S510 (128SSD + 1TB 賣7K)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞