又係時間推下amazon平價notebook (2)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
我係電腦白痴,想問下4000蚊budget 可唔可以買到d文書加上網煲劇嘅notebook 有時要做下功課咁
9K5 唔打機 寫JAVA
公司用有無咩介紹
落腦場是撚但買部最平嘅就得
一係就樓主部2
就算部機CPU,GPU幾弱都好,都一定要買有SSD既機(一係自己另買SSD裝)

無SSD既機慢到你無心機用
都已經2018唔知點解仲會有機無SSD
部F510UA 個叉電插頭粒膠用咗兩次就溶鬼左
差啲插唔入 插入左轉嗰陣又有電流聲
聽日打上去問吓保養包唔包
巴打 2xx$ 果舊係咩黎
性價比之王
8代i7 有
144Hz 有
16GB ram 有
1060 6gb版
仲要價錢唔駛1萬 ,Amazon 9千幾就有 ,行貨賣緊1萬5
就係acer Helios 300 新型號,因為新一代轉了型號所以搜尋要有技巧再搜出來
請用*acer ph315* 就見到
佢推介果d全部都係低級intel u黎
即係開幾樣野已經會lag果d, budget好有限先要買
你唔介意開少D野就無問題
Pentium做文書野足夠有餘啦
邊會lag
1. apollo lake 甚至更早期 cpu (成2-3年前貨尾)
2. 垃圾 mon 1366x768
3. hdd / emmc 龜速 storage

是旦中一樣都死
eprice 個 list D 機重要中晒3點
2018年重買呢D電子垃圾 我真係恭喜你呀
買衣啲先電子垃圾,慢到嘔,慢番離開野要load 已經唔想用。個mon 又細,jei 上網不如ipad 好過。
1366x768
幾舊水執部垃圾大陸電話都高 resolution 過佢
想問下係咪得ASUS係香港有保養?

係Amazon買DELL HP ACER個d有無香港保養?
dell要另外買premium subscription先有保
acer就無
我岩岩爬左文, 好似要係商務機買pro support先至有全球保
普通家用機買premium support都唔包國際保...因為台灣唔少人以前咁做....
想放部acer Predator helios 300

只買兩個月, 勁錫住用,超新連盒

放$7200

7700hq
16gb ram
256gb ssd
gtx1060 6gb

有意tg
t.me/Siusiunew

希望今晚收到貨
ASUS 15.6" TUF Gaming FX504GE Notebook - $799

2.2 GHz Intel Core i7-8750H Six-Core
8GB DDR4 | 128GB M.2 NVMe SSD + 1TB HDD
15.6" 1920 x 1080 IPS-Level Display
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti (4GB GDDR5)
802.11ac Wi-Fi | Bluetooth
USB 3.1 Gen 1 | USB 2.0 | HDMI
Backlit Chiclet Keyboard
NVIDIA Optimus Technology
Gears of War 4 & Age of Empires Included
Windows 10 Home (64-Bit)

[url]https://www.bhphotovideo.com/c/product/1398212-REG/asus_fx504ge_bs73_i7_8750h_8gb_1tb.html
[/url]

限時優惠.
想問下如果自己加SSD再裝返WINDOWS,佢係咪會認底板唔駛入KEY?
係...真係認唔到的話, 用software起條key出黎再入落去都得...我公司d機有陣時都會有一d認唔到 (windows 10)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞