究竟幾時開始喺支那食嘢變咗潮流?

937 回覆
2975 Like 98 Dislike
電話費個一百幾十都慳學人講飲講食
樓豬眼中上大陸食嘅”好野”應該係街邊攤檔
咪係囉
成日話人盲反,將政治拉埋黎講
根本盲撐 覺得反對一定係因為反中國
將政治拉埋黎講既係佢地
你大陸閪google唔到唔知咋
我copy埋俾你睇啦
自己睇下有冇廣東啦

巴打你咁好心既
因間人地又話你無中過招就唔算架啦
一定要去印度俾人強姦先可以話印度強姦問題嚴重架
其實返咪返,唔返咪唔返囉,個撚個都有自己立場㗎啦! 咪撚成日將自己果套思想套晒所有人身上,不過做人就要認清事實,咪撚以為對住個鍵盤就所有人都圍住你轉先得㗎。
一陣又要你俾數據全印度男人都強姦過人先可以評論
所以人地咪話你空口9up
你食完都冇事冇幹,返左深圳證實左d咩?
你咪又係學上面班友用睇下新聞,用common sense判斷大陸d野食有問題

一陣佢又問有幾多香港人中過毒
冇數據唔算
居然有年表
因為現實中有d人真係好撚好笑
叫佢返去玩,擺明唔想返係因為反支反共,政治立場問題
但又搵一堆借口,乜撚野返去食野食撚死你,行過街比人打劫劏走個腎
直接講你唔中意大陸我都唔會恥笑你
班支那狗咪又係選擇性無視
sor9ry 喎我去台灣食嘢多過上深圳,我只係講出度撚度都有食品安全問題,你估係其他國家唔會有咩,你講去深圳食嘢,去邊間食d咩有撚講過呀,只係睇你講好撚貴又唔好食咋。 不過如果係好撚貴又唔好食,應該都冇咩人幫襯好撚快就摺埋。
我身邊已經有
集體食物中毒一兩次,(鱷魚湯)
單人中毒一次,(加冰)
養身養死左一個(果醋)
小朋友 唔好咁天真,毒除左有即時性影響 仲可以係累積
俾左咁多新聞,咁我問你一句 你係咪覺得d新聞假架?入面d人假人黎?專登造出黎抹黑?
咁都可以話人9up
我只可以講句 點解你可以咁死蠢
係你唔信人啫
人地有眼見

太長次次都出唔晒
成個post咁多證據你當睇唔到, 又要人食到出事先有得屌
建議你睇下眼科同個腦
你咪繼續盲撐返支那食野
食多啲 不過留返醫藥費第時返支那睇醫生
On9 食品安全問題都有分程度
用下腦都知中國食品安全問題係比世界好多國家 好似日本 新加坡 嚴重好多倍啦
不過你話你去開台灣 都知你食開d咩

你閱讀理解拎u? D人話好食又平 所以唔理食物安全問題 走去大陸食
咁我咪話 完全唔覺得有咩好食 價錢唔覺得特別平

就算又好食又平咁又點?食毒品
佢地又話唔係你本人 就唔計架啦
依家咩年代呀
你個表又咪10年前最多問題出現,14年後唔知佢冇update定冇咩大單野
睇趨勢啦柒頭,依家18年啦
你講十年前hkd兌人仔係幾多,依家又幾多呀
班人搬龍門超勁 不願面對自己理虧

講論點又話無例子 俾曬新聞報導又話 你自己無事 唔算 一係就話 你一定係盲反中國

笑死
https://hk.news.appledaily.com/china/realtime/article/20170323/56468601

呢單上年

等你覆我 得一單半單 唔夠廣泛
係香港已經少出街食飯
更加唔會專登番去食毒品
近期個啲前面大把人post啦
見你google唔到搵埋俾你
自己慢慢睇
https://www.ettoday.net/news/tag/黑心食品/
不過詐訓既人係要唔醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞