究竟幾時開始喺支那食嘢變咗潮流?

937 回覆
2975 Like 98 Dislike
當我講得衰,我想講返得去都唔會care餐飯安唔安全,食完冇事咪當冇事
食前亦唔會真係有個心態話今餐要搏下希望冇問題
因為根本唔會在意,食撚完咪算
得罪講句,支那同香港啲野食都係垃撚圾
成日返大陸食野個班食到有問題又要香港醫療埋單
無知 同 盲反 先係香港人核心價值
總之 人講乜 我講乜 就啱架啦
你係香港只心理上安全d姐
細個做酒店炒散,洗野鳩洗又污糟,d冰含菌量爆標照沖野比人飲
d人食完咪又係冇事
飲過食過
係好飲過香港90%飲品店
海底撈亦都幾高質 服務好既
但真係唔想返大陸 好撚反智
好食好飲都冇計 感覺太差
喜茶岩哂你地飲
關我講既野咩事

接觸過班食環就知佢地有幾廢啦巡查食肆

我唔係讚支那好 只係唔好吹奏香港呢方面都好

一間食肆無人集體中招都唔會有食環認真check
你都on9 大陸隻食品安全問題唔係衛唔衛生咁簡單
你係鐘意番去食我都阻唔到你
條命係你既 食到有病都唔關我事
呢度都日日吹奏食大快活, 一樣食垃圾
我都唔會, 但唔好咁先入為主, 對後生黎講真係成為左潮流無分新移民定點.
咁人地返去支那食又關你咩事
咪撚返黎香港醫病咪唔關我地事囉
淨係得你交稅?
香港啲野食咁難食咁貴 係你地逼我上去食
香港好食又平嘅,又要落手落腳搵 我邊有咁多時間,有時間都玩抖音上淘寶啦!搵野食,上新假期搵算了
自己假設返去食野一定會食到人病食到入院已經好撚on9,又冇數據support
你走去屌人食煙食到肺cancer要醫病資源用仲有力d
睇佢開個電話plan post都唔覺佢有交幾多稅
人地去深圳一兩個禮拜去一次, 你去日本一兩個禮拜去一次?
咁講既話我去NY仲多過去深圳啦, 我仲叻叻啦
你都on9 閱讀理解拎u?好野
算啦 好心提佢食品安全問題 佢地係要死唔通阻住人死咩
最好就去埋大灣區住 配合埋政府發展爽
D人真係好撚盲塞
講價錢講野食好味大陸真係吊打香港啦
香港人真係退撚步到咁撚樣
有錢嘅會上去? 有錢會留喺上面
班人食開澳牛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞