究竟幾時開始喺支那食嘢變咗潮流?

937 回覆
2975 Like 98 Dislike
咩價值觀問題? 9唔搭8
定你指啲人明知食品安全問題嚴重
因為平啲所以返大陸食係價值觀有問題?
一定係
上次返深圳揼骨連食飯
叫左幾味海鮮
燒蠔起碼啲蠔係連殻既
雞煲 起碼係成隻雞既
埋單仲要唔洗100
香港啲雞煲 🤢

你既point 都係話人唔安全姐
你出得來食仲諗安全?你做過香港啲酒店廚房未呀?有冇試過做大x樂廚房收尾呀
大陸一分錢一分貨
香港
咪就係
啲野又唔新鮮
屌 我上次食個蕃茄牛肉通粉(間野新開 開放式廚房)
我見佢 屌 竟然係用新鮮蕃茄 仲要用牛肉(新唔新解唔知) 即煮
屌你老味我果陣感動到想喊

而家係香港仲搵到間即叫即煮 用鮮茄而唔係茄汁 又有一塊塊厚身牛肉煮既野食

屌 我先醒悟原來我一直食開屎

所以你地諗下 點解人地要返大陸食啦
因為香港俾屎人食呀嘛 仲日日叫春話越來越少生意 我屌你 岩架啦
執7佢啦
除左喜茶之外咩都ok
"D野咪又大陸運入黎香港"
講得呢句都知你ON9
大陸運野入黎香港,前題要過到香港標準囉
香港政府係仆街,但進口食物呢方面仲係有信心過係大陸囉
連部分大陸人買大閘蟹都寧願係香港買,唔係大陸買就知咩事,
我認同大陸係有好野,但前題你要知邊個係好,邊間係唔好
因為大陸有問題既野實在太多
連d知名連鎖都出現問題時,你根本唔會識得分
你拎間係大陸算數1數2出名同而家係香港算係底個批既貢茶比,邊有得比,
好飲既台式飲品香港都有
https://lihkg.com/thread/687877/page/1
以前係支那食雞煲,有堆尖骨我做咁耐人都見見過係雞到出現過。
出得黎食仲諗安全?

睇到呢句就明點解支那咁多假野都無人嘈
歐美日最注重既野係支那wfc
講真香港餐廳好撚垃圾
講真支那餐廳好撚垃圾
但香港又貴又垃圾 幫人俾租金
支那又唔乾淨又垃圾 為口慾俾條命去駁
咪加多少少 落4 seasons食好啲囉
抖音 淘寶
屌你老母
我住屯門都冇返過
時代變
大陸個d唔安全係會食死人個隻 仲有好多假野佔大部分
香港食物起碼經過香港部門檢測囉
大陸唔安全既程度差好遠喎大佬
大陸除左地溝油 仲有好多假野,有毒物質
除左on9真係唔知點解
尋日去完
屌 香港廚房隻老鼠嚇到走左落煲野度 你估下點處理?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞