究竟幾時開始喺支那食嘢變咗潮流?

937 回覆
2975 Like 98 Dislike
快啲翻去食多啲啦
記住咪返香港睇醫生
認真?人多個時難飲到死
身邊太多朋友會去深圳食
有時我都會跟埋一齊去
但有d 野就點都唔會食 例如魚生 小龍蝦

食物乾唔乾淨唔知 暫時未試過柯
佢地門面野的確做得比香港好 環境睇落係ok既

同一個價錢的確係好食d

不過我覺得最大差別係服務資素
呢樣香港真係無得比
問人野仲咁撚串 企撚開啦
你咪繼續食垃圾 你以為依度d人係好關心你地 勸你唔好食咩 主要笑柒你地咋 你咪繼續食 洗咩介紹比你 食cheap野係度扮食家
你仲要講到上海咁遠 依度d人都講緊深圳近近地咋 無啦啦咁串 已block唔再覆
收嗲啦
邊個問你野?你傻咗?
有病去醫腦啦
你以為我關心你地食唔食?
我笑鳩你地on9咋
井底之蛙
邊撚個要你覆我?
淨on9
上面啲comments 原來連登咁多腥港人
利伸:印度同鄕都支那唔掂 想體驗中式文化都去台灣或香港澳門旅行
中國人食物安全好勁
入過中國刺身店廚房
切完一碟碟放係廚房,
用保鮮紙mon住,
雪都唔雪
呢樣真,全部支那人個樣都賊眉賊相,個個都心懷不軌咁
認真話唔得果啲有冇食過先,過到去用茶記既價錢食到相對高級既餐廳,基本上唔洗睇價錢任叫,香港就唔冇幾舊水都食唔到一餐好。樓上提過果間探魚係唔錯,食過 不過偏多油
你唔食大把人食
香港餐廳又唔好得去邊
想去玩香港迫到死 搭個地鐵都抖唔到氣
形成多左人上去
agger
同埋食一餐,講緊成個體驗,價錢、環境、食物質素、服務。咁覺得個體驗ok自然咪再去,我唔明有乜好屌。香港真係俾地產玩死,啲人生活壓力太大
講咁耐又咪得平過香港呢個原因
俾得起錢香港都有好味伙記又唔西面既地方
以前上去玩酒池肉林就話吸引姐....
叫雞邪骨呢d 無得講,北上一定好過香港
會屙都好啲
唔乾淨,又會屙哂出黎
但有毒有膠粒有合成物就未必會屙啦
連生食海鮮都可以咁處理
何況...
90尾00後真係好撚垃圾
當見到一班4年前撐雨革既朋友今時今日竟然係instagram話「雖然我憎大陸 但係喜茶又幾好飲既...」既時候 就知原來從頭到尾我同佢地都唔係同一類人

大佬呀 做人俾番少少原則啦 你要搵好野食 好野飲 洗咩折墮到上大陸呀 近近地台灣無得你食
個班有幾多個唔係為左上ig呃like攞個黃絲光環啊 直接絕交啦
90後幾年前日日食雲南米線就得

我地00後飲杯野都變五毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞