究竟幾時開始喺支那食嘢變咗潮流?

937 回覆
2975 Like 98 Dislike
笑死
大陸真係有日飲食係安全先算喇
講埋D假設性既野戇撚鳩
咪on9 講到反就一定未番過去啦
試過陪朋友去深圳食野 又係食呢d所謂出名野
唔覺得平過香港有幾多 加上係食垃圾
衛生已經唔講 食品安全問題咁嚴重
真係食過一次無回頭 唔係俾面佢真係唔去大陸食野

仲有 香港對食物入口係有檢測
唔好再講咩同大陸一樣
大陸大把唔合格食品 有毒,地溝油,假野,重金屬超標 呢d係人都知

仲有 唔去大陸 唔代表停留幾十年思想 落後
大陸最興一樣野 就係 金玉其外 敗絮其中
外表睇落幾靚都好 內裡咪又係咁黑
科技好方便 咪就係方便俾人監控
好先進? 咪又係抄 完全唔尊重外國專利
自主研發?岩岩先出左幾單造假報告
呢個世界唔係得強國, 夏蟲不可語冰 目光如豆個個係你
唔撚明成段野講咩?
想表達你地咪又係執撚住野食依個point盲反
就算有日飲食安全,唔返大陸果班都會搵另一樣野反
所以講咩飲飲食食做論點真係晒鳩氣
搵唔搵另一樣野反關我撚事咩
依家就係明屌支那飲食又垃圾又毒
未做好有乜鳩資格話人盲反
有晒新聞,仲要係勁多,都仲可以話係盲反
有錢人搵plan最緊要平咪笑大人個口
起碼你份稅佔香港醫療資源比例唔會多到你可以干涉人返唔返黎香港醫病先,我100%肯定
但你又敢肯定間間大陸鋪頭都食撚到人入院?
我冇追晒post,見你搵單小龍坎新聞,咩黑龍江,吉林出事
搵埋d大陸二三線城市新聞係人都知果邊食垃圾啦
咪撚on9啦
用平plan等如交少稅?數據呢?你係咁話要數據架,數據呢?冇即係盲反啦
唔夠講咪搵人以前開過既post轉移視線囉
講飲食有咩好講?
食過覺得唔會出事個個月返去既大有人在
搵埋d新聞唔撚關香港人事既有咩好討論
你話日日整單香港人返去食野食到入廠就話嚇到d人唔敢返姐
你幾耐冇去過深圳呀? 唔好空口鳩up先得㗎。 你講成段嘢講咗等於冇講,而家講緊深圳呀! 屌你。
就算香港檢測未爆撚到有事,咪一樣過撚晒檢,記唔記地溝油香港食店都有份用,巴士死豬肉都入晒口啦! 香港人都係金魚記憶力。
講緊食嘢就咪撚叉開第二d啦,你都咪撚飲水啦,開水喉都係東江屎水嚟,你咪去買法國礦泉水煮飯囉!繼續你嘅同溫生活啦。
你要推斷成個大陸d野食撚壞人,咪要數據囉,幾單新聞就夠?仲要唔係香港人去開果d地方
搵十單八單唔關事既,就估到香港人平時返深圳去開果d會食撚死班人,飲喜茶飲到入廠
但要推斷你係咪交好多稅,睇你一個人行為表現都夠啦,有錢唔介意咩台最緊要平
講撚埋d野都冇邏輯既
大陸狗真係唔講道理
一大堆新聞話食物有問題就唔計
要數據先證明真係食左會有問題
人地開個post話要平電話plan就鳩估話人交稅少仲要唔駛理據
中國是最好的
我咪就係去深圳食野囉 今年去食既
你就真係空口9up
用下腦啦 香港食到係避唔到 但有毒程度一定唔係強國個皮 唔洗兜
你地依家係走上去專登食喎

你話咩我講左等於無講 係有人過唔番大陸食野思想落後 正on9 佢就真係將世界變到得番強國
港豬又盲反
依家你要推斷全大陸d野食有問題喎
淨係廣東同東北地區都兩個世界黎,你鳩估咪冇常識囉
要估你一個人有冇錢唔係睇你言行舉止睇咩?
再講就算你交幾多稅都唔到你理香港醫療點用
你食完入左廠?
唔係既話咪空口9up
On9? 洗唔洗係印度俾人強姦完先話印度強姦好嚴重呀
同無腦既人傾計真係 笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞