究竟幾時開始喺支那食嘢變咗潮流?

937 回覆
2975 Like 98 Dislike
自己識揀啦 食海鮮你會唔會食唔出係海鮮定係膠呀?
天下廚房一樣黑呀

老實講你估香港廚房好好咩

話會有人監管其實係做樣咋

食環果d好多時是旦做 簽個名就無問題咁

無人出事都懶得做野
有可比性?
支那已經唔係講衛唔衛生,而係好多食物根本有毒
食海鮮你食得出重金屬 抗生素超標
點睇四川大地震震剩一間香港人去起既樓?

所以話支那人係抵死,支那人咩野都求求期期,係因為死既人都唔重視自己生命安全
廣東生蠔銅超標740倍已銷大陸各省
https://blog.stheadline.com/article/detail/327825

正呀 食多啲喇屌你老母
啲人想上去儲齊個元素表咪由佢囉
我自己就唔會去果啲垃圾地方食野
佢地衛生同質素已經差人一等,仲要上去食佢地整既野食,你都唔知食左啲乜落口。

話咩喜茶貢茶乜乜閪野果啲,咪又係一樣係唔健康既野飲,都係垃圾。

去蝗蟈食左啲乜野有啲咩事咪又係死返香港睇醫生
咁鐘意去就不如叫佢地搬去大灣區啦,方便呀
真心 深圳中心城連城新天地堅係正
個個星期都會去
不過野就真係唔敢亂食
行下街買下野都仲得嘅
所以我一早話班人應該食多d,個個都好似我朋友個親戚咁半年就生癌死。
果班人根本就係呢十幾年移民既支那人
啱呀,我啲同事成日話上去揼骨,過晚夜,食好西
有啲揼到返黎啲皮膚出紅點。
又話啲串燒好食
大佬 人地比咩肉你食都唔知啦,啲串燒咁多調味又香料
係咪你啲朋友/同事都係窮撚?
我自己同我班朋友
真係去日本多過去深圳
兩樣野冇衝突喎
得一兩日假期你都會去日本 ?
明知啲食物有問題都貪平去食
咁on9既人早死早著
咪返香港醫
真係冇衝突
成日去日本都可以成日返大陸
唔返大陸係關政治取態事多過因為驚唔安全
一兩日響屋企好過
咪on9啦
靜係 食品安全 人身安全 已經唔會去
平個幾百蚊走去食毒素
到底覺得自己條命有幾賤先會咁做?
仲笑啲珍惜生命既人食貴野
到底有幾on9先會咁做?
你假設全部食物有問題咁冇得講
返得去既一定搏果餐飯食完冇問題
唔係有即時反應入埋院都唔會有人關心食品安全問題
人身安全就更加冇人理,去德法果d危險過返大陸咪一樣咁多人grad trip歐遊

最大問題咪就係唔知邊啲有問題囉
食餐飯都要去「摶果餐飯食完冇問題」
你都痴線 食野最重要係食物安全
搞笑咩食飯博個餐飯無問題
真係唔知佢地咩logic
袋底撈
窮潮,我老細岩岩先拎左d日本手信返黎大家食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞