究竟幾時開始喺支那食嘢變咗潮流?

937 回覆
2975 Like 98 Dislike
個fd成撚日r我上去食乜撚野海底撈
屌佢老母真係咁撚鐘意食膠落肚
等睇遲下有日爆料 海底撈係科學野
中港融合成功

利申, 冇回鄉證
其實廿幾三十幾年,已經大把60後, 70後返大陸食嘢
以前啲人返上去食豬骨煲的時候,90後都未出世

而家大家好似發現新大陸咁
香港啲餐廳貴 又要等勁耐
好似尖沙咀間鹿港巷 排勁耐先有一杯野飲
又唔係平
你地話喜茶普通
我想講喜茶d奶蓋飲到尾都唔會散
香港果啲

大陸我都唔中意 但人地真係做到比香港好既野
態度都差一大距離 香港食野買埋難受
唔怪得變哂死廢中廢老
個個食到腎虧咁
個人選擇 喜好問題 又唔洗屌
傻的嗎 港媒未報之前 已經大班人湧上去飲喜茶啦
咩U呀新假期都係多人飲佢先跟風咋
垃圾港豬用低品味潮流養飽佢地咪得囉,佢地樂在其中

我地食好西,研究唔同興趣咪撚同佢地分享
就事論事得唔得先,逢中必反,唔撚洗討論啦,你咪繼續留返係香港飲貢茶,D野咪又大陸運入黎香港,大陸D野係唔荒好,但都有D好野,點解會有呢個趨勢你唔撚冧下,一味屌屌屌,香港飲食界一定有進步架 ,依家連自己人都唔撐係咪一定係人地問題先,冧下點解人地選擇寧願上深圳食野先啦,係呀吊你老母支那野食死人呀,咁又點?屌完就改變到既?
香港旺角銅鑼灣果啲放題食完一樣屙到仆街
用一滴香點會唔好食
咩唔係20前已經開始興
因為香港野食千篇一律 你想食特別d同好d既就好撚貴 唔關中唔中國事 主要係d人想食唔同野又想平而最就腳既地方就係大陸
其實你返去福田食一次飲一次野就會知點解
奈雪之茶 你食過佢啲包 你唔會再食咩美心 A1 聖安娜
喜茶 你更加唔會係香港飲咩貢茶乜乜柒柒
大把食肆餐廳唔多講

利申:唔鍾意返大陸
屌 喜茶買客幫襯你地又知唔知 成班on99
香港唔係無好野食 只不過好食果d
當淨自己上左神檯咁
環境同服務態度又差
香港鋪頭就係有種你唔食就擺就
唔驚無客既態度
所以無得怪d人鍾意返上大陸食
其實你返唔返對我都無撚影響
但係見到啲撚樣/fb ig page
係度恥笑返唔肯上支那嘅人
你自己吹奏都算 仲要批鬥其他人
屌你不如直接搬上去住喇
講愛國不愛黨會比人屌架
好似我咁 都係比人屌
其實好撚on9 返次大陸來回都差唔多成舊水
所以點解普通一半野賣幾十蚊
屌 喜茶買客幫襯你地又知唔知 成班on99
所以點解普通一野賣幾十蚊

所以點解普通一野賣幾十蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞