究竟幾時開始喺支那食嘢變咗潮流?

937 回覆
2975 Like 98 Dislike
尖沙咀一杯賣60
個個weekend上去食小龍炊最好笑
最近有報道湯底循環再用
洗碗水=拖地水
啲柒頭唔知食幾多污糟嘢化學嘢落肚
正正常常都去台灣日本啦 返大陸窮撚先去
利伸:10冇去過大陸
小龍蝦日本仔當垃圾都清除,大陸人當寶食
去台灣又有幾唔窮撚法
有間叫絕味 一下子喺香港開咗好幾間分店
賣鴨腳鴨乜鴨乜 勁多人買
咪又係大陸嘢!
經過次次都有人排隊比錢買劣食
咁香港去邊間好
90% 都俾連登仔屌到
咁睇你個大陸係指深圳定北京上海都包埋
去上海食ultra violet 8888 住banyantree又窮撚?
你第一日上網呀
咁既討論都容忍唔到熄機啦
我老母成日屌話點解唔食新鮮,買呢d死雞死鴨整既腌野
為左快同平走去食屎
做咩姐你
On99 香港人放工會上深圳食飯再返香港瞓覺第二朝返工
你話係咪係囉
我唔明點解我住港島啲同學都會上去
計埋車錢真係有抵到咩
與其曬時間返大陸不如喺香港搵好嘢食
講真我覺得香港同日文一樣,foodie介紹嗰啲係要嚟避唔係跟住食。 唔跟新假期搵嘢食咪唔中伏囉
有啲餐廳 大陸先有 香港冇
同埋有嘅人上去順便 dup 骨 唱K
身邊有d朋友都鍾意上 但係我一次都無跟佢地去
同意樓主
身邊啲同學好多都喺度J閪茶同袋底撈
話一齊上深圳 心諗我自己回鄉證過咗期十年
利申講緊嘅人全部都係CU又或者UST
原本以為學識高少少嘅人會清醒啲
飲到三杯喜茶
唔好用去邊度旅行標駐人窮
大可以去台北住返10日W 掃曬佢啲米芝蓮餐廳

利申已經買好機票打算咁做
去大陸玩=唔清醒?
算數啦,做左咁耐香港人都唔知?
香港人剩係識認錢,邊度平邊度抵邊度有著數就啱架啦,話知你大陸定蘇聯啦佢地
你係咪唔識字 我講緊J 吹捧
唔好作啲我無講過嘅字出嚟
主要原因應該係市區(講緊九龍香港島)俾人炒起哂,好多人無錢住唔起市區要住屯門、元朗

對比市區,新界地區要返支那係快同平啲
所以就有咁多90、00後成日上去跟元素周期表搵食
香港依家愈黎愈多人 一出街想呼吸新鮮空氣都難 反而大陸行都行得舒服d 野食又平d 只係擔心安全同衛生問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞