究竟幾時開始喺支那食嘢變咗潮流?

937 回覆
2975 Like 98 Dislike
呢個叫信心 你可以去睇...你試下香港入去佢個後巷廚房 你地係未見過姐 唔代表真係好過大陸
污糟程度一樣?
香港俾貴啲先食到我都唔會為左慳錢返大陸食廢料
我返大陸做野開公數食
食親都係酒店餐廳
大陸同事都話佢自己都擔心唔敢成日出街食
你入去睇,自然係佢想俾你睇到;
佢唔想俾你睇到,即使你入到去,你都睇唔到/假

實則虛之,虛則實之 而且入去見可能都係假

eg 1
強國d犯成日上電視認錯,俾你睇到

eg 2 佢都係俾你睇,但可惜做假水準太低,連內地網民批評實驗室人員直播檢測紅鱒寄生蟲顯微鏡使用完全出錯。

內地淡水虹鱒扮三文魚風波 專家教如何分辨真假三文魚
https://topick.hket.com/article/2082793/內地淡水虹鱒扮三文魚風波 專家教如何分辨真假三文魚?mtc=10001
以前同樓主一樣覺得大陸d野傻仔先會食,但番左一次後就發覺真係平靚正,服務態度又好過香港仆街樓面多多聲

利申:半年至一年先番去食一次野
你係香港見過?
邊間呀?
笑死 仲話呢啲叫信心
食餐飯都要監督住
香港啲好嘢食好地方多到我自己都未行晒睇晒,
話香港冇嘢食冇嘢玩

咩將枱大啲服務好啲,
嘩乜啲口吻似足啲支那三姑六婆咁?
同「香港實好咁大個機場」一樣咁戇鳩。
食肆搞埋修甲,諗起都覺得九唔搭八又唔衛生
唔明點解啲咁支那思維嘅Idea會有香港人Buy。

同埋香港租金會變貴,背後係邊個做成?
你地去食咪食,但係踩鳩香港真係無撚恥。
香港地消費係食方面係多選擇
但近年質素有眼睇 你賣到貴一貴都
仲係整督屎出嚟就真係覺得唔抵幫

不過樓主同事on9就一定 又要去又要踩返人 cls
而要去咪去 又唔需要去到單單打打 呢種人最閪
個個開地圖砲就咁話又貴又難食,
好明顯係打手吹水。
仲要無視大陸食物安全問題
屈香港同一陸一樣咁回收食淨既餸同湯底
講得好岩
其實你地食都無所謂,
識人介紹我地飲支那果醋養身,當然無人理。
結果佢日日飲,幾個月後就有肝癌。
雖然唔肯定100%有關係,但係支那野?
不了
根本唔洗食哂所有食肆先可以評價一個地方嘅嘢食
咁多人話香港食肆有問題
證明有一定數量嘅食肆真係做得差
老實講有時未必關價錢事
有時幾百蚊一餐喺香港都未必好食甚至難食
海岸城 來福士
肯定唔關事啦呢個
照你既logic咁多新聞報大陸食物有問題
證明好多大陸食物真係有問題
屌你老母
勁過醫生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞