跑左四年長跑 你問我答

601 回覆
32 Like 3 Dislike
經常食煙
定經常飲酒,
定經常縱慾
對體能/心肺功能的壞影響大d??
一個星期大約跑兩日,每次5-10km,但係有時跑完菠蘿蓋下個戈舊骨會痛,可以點改善?
仲有一星期跑半馬點練

好唔好再跑慢d練耐力加長距離?
表示想40分鐘跑完10k 入U team
有咩training plan 可以一年內突飛猛進 最work?
之前千五米 跑5分17
仲有一星期跑半馬點練

我跑左個tempo 加兩日慢jog

練拳體能好 睇你想練咩先講到

跑完全碼 唔洗上巴士就得

得呀 你幾時開始練搵我
幫你度個計劃

諗住六月 應跑街多 中西區

中西區多斜
平時跑海旁行李可寄中山
長跑撚啲身型好撚核凸

好多駝背,窄膊,又扁,乾爭爭咁
對腳又變晒型

有無誤會
身係會收少少
但係未至於收水

冇誤會
你睇奧運啲長跑運動員都係咁

黑人都還好
亞洲人長跑運動員個身型

用科技 我相信會用營養品幫助達致成績
經常食煙
定經常飲酒,
定經常縱慾
對體能/心肺功能的壞影響大d??

回頭是岸 理態煙最影響心肺
一個星期大約跑兩日,每次5-10km,但係有時跑完菠蘿蓋下個戈舊骨會痛,可以點改善?

拉多D四頭肌同做下平板
仲有一星期跑半馬點練

早訓 近比賽果兩三日食多碗飯 儲能量

好唔好再跑慢d練耐力加長距離?

你要練速耐定耐力 唔同練法
有咩training plan 可以一年內突飛猛進 最work?
之前千五米 跑5分17

循序漸進 沖圈
400 600 800咁練
我有信心三個月內練到
每個星期練兩三日
無跑兩三年,以前半馬要210,全馬都叫跑過但後段已經係行下跑下
想操番起然後慢慢挑戰自己,應該點開始練好

求指引
之前千五米 跑5分17

循序漸進 沖圈
400 600 800咁練
我有信心三個月內練到
每個星期練兩三日

可以詳細少少解釋個計劃嗎? 謝謝
大家渣馬成績如何
Itbs可以點改善?
休息一排再慢跑都有啲痛
跑完半馬。膝頭痛
可以點搞。喺咪唔正常
初半馬2:05 想下年玩全馬,有冇跑會or跑團介紹?
召喚各長跑巴絲

自介:
十畸半全馬都有跑
PB 36--1'26--2'54
上年最後一個賽事傷左休養緊

陳韋彤

不了 陳生見佢攞獎攞得多

陳韋彤 110喎
平時因為成日要練波(足球),一星期練4次,平時都搞到好攰,冇咩時間練跑
啱啱渣馬第一次跑10k有43分,有冇咩練習可以推到40內
新手跑差唔多1k左右腳踭同小腿中間果條筋就會開始痛,有陣時隻腳正面小腿落小小都會痛

另外本身腳步聲都好大想問可以點改善
想問用電話apps計 其實準唔準架
是但down左個Nike+ run club, 大家用開邊個?(apps的話)

10k 57"運動場 跑就跑左近半年 然後又半年冇乜點跑了 宜家就算跑都係有時跑下5、6k 重左4kg
想問用電話apps計 其實準唔準架
是但down左個Nike+ run club, 大家用開邊個?(apps的話)

10k 57"運動場 跑就跑左近半年 然後又半年冇乜點跑了 宜家就算跑都係有時跑下5、6k 重左4kg

Nike app免費送最少1k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞