跑左四年長跑 你問我答

601 回覆
32 Like 3 Dislike

1月total

上2個月操interval 整傷腳前掌,抖左1個月後又中埋itbs,狂碌foam roller 同坐無影凳先冇發作。

而家跑easy 10k daily 同 1 星期1次lsd 21k, HR keep zone 3, pace 就5分/km,太搏驚又傷過
收工唔定時, 離運動場遠, 少做track, 所以時間冇人咁高效提升

而家收工城門河邊衝幾個1k , 周末跑返個長補數

現時無運動心跳可以低過60, 玩埋今年半馬出年就上全馬

利申慢撚: pb 10k 48min 15k 1:18 半馬 1:56

低過60 fit播

凍天先低過, 一熱返D 就上返去60-62
收工唔定時, 離運動場遠, 少做track, 所以時間冇人咁高效提升

利申慢撚: pb 10k 48min 15k 1:18 半馬 1:56

低過60 fit播

咩叫運動心跳<60 = 靜止心跳<60?
之前有跑開但半年無跑
想報下年全碼 6月先操返夠唔夠做
一星期跑2-3日夠唔夠

大賽前六個月左右開始準備差唔多
可以中間報比賽寓賽於操

如果一個星期淨操兩日夠唔夠
因為有打開拳同gym
想問下cross training (例如游水)既密度同強度應該係點
冇做開運動
追完巴士已經會出汗索氣死肥仔一件

身體超唔健康,正常人以下
想跑下步,個進度應該點樣練?

1月total

上2個月操interval 整傷腳前掌,抖左1個月後又中埋itbs,狂碌foam roller 同坐無影凳先冇發作。

而家跑easy 10k daily 同 1 星期1次lsd 21k, HR keep zone 3, pace 就5分/km,太搏驚又傷過

潮巴好勤奮播
之前有跑開但半年無跑
想報下年全碼 6月先操返夠唔夠做
一星期跑2-3日夠唔夠

可以中間報比賽寓賽於操

因為有打開拳同gym

練拳體能好 睇你想練咩先講到

低過60 fit播

咩叫運動心跳&lt;60 = 靜止心跳&lt;60?

唔明
想問下cross training (例如游水)既密度同強度應該係點

3:1 跑:水
冇做開運動
追完巴士已經會出汗索氣死肥仔一件

身體超唔健康,正常人以下
想跑下步,個進度應該點樣練?

覺試下連續跑半粒鐘
一個星期抽兩日 試下有咩反應先

低過60 fit播

咩叫運動心跳&amp;lt;60 = 靜止心跳&amp;lt;60?

唔明

靜止心跳60 樓下唔係好易咋咩?

3:1 跑:水

射射

低過60 fit播

下,我一個星期大約跑兩次平時返工全日坐係電腦心跳都得五十 可能部心跳機唔準

做開運動應該唔難嘅
我都四五十
踩山車果排仲低啲

可以中間報比賽寓賽於操

因為有打開拳同gym

跑完全碼 唔洗上巴士就得
跑左三四年 最長10k 通常6-8k放棄 真係跑完10k會有少少力竭同肌肉疲憊感覺 仲係有大肚腩68kg 175高 好難進步

平時有無跑開?

低過60 fit播

下,我一個星期大約跑兩次平時返工全日坐係電腦心跳都得五十 可能部心跳機唔準

做開運動應該唔難嘅
我都四五十
踩山車果排仲低啲

唔知呀 直覺係心跳愈低愈勁

因為有打開拳同gym

得呀 你幾時開始練搵我
幫你度個計劃

得呀 你幾時開始練搵我
幫你度個計劃

諗住六月 應跑街多 中西區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞