[第二季][冒險][戰略]係異世界打輸仗做逃兵,點知比個靚女係城牆截停左。

1001 回覆
117 Like 5 Dislike
有小小滾動,多你地 今出多小小

屌你岩岩2800幾字架

give me more

學哂班人既衰嘢

我一開始以為蟻族都係人咁大隻
直至我見到二十厘米嘅隧道

咁用蟻族都幾矛,玩好耐都未必會有人發現你存在

我都以為係

好想知點樣變大
靠魔法定愈扑愈大 不停強姦啲大隻仔蟻后

唔同種族好似有唔同職業

兜蟲做坦

搬屎蟲陷阱師
竹節蟲木靈
飛蛾妖術師
螳螂刺客
臭屁蟲毒劑師
蜻蜓騎兵
蝴蝶魔法師

諗唔到物理遠程係咩蟲

有種蟻好似可以射酸

木蟻
http://www.ettoday.net/dalemon/post/2775

蜜蜂工程師
螢火蟲靈媒

甲由守魂使 強大生命力

唔係好想比佢保護

蚊血魔
蝗蟲狂戰士
草猛主教
寄生蟲馭魔師

between 想問主角群明明玩緊蟻
啲蒼蠅點嚟

蟲~~~~~~族 你睇佢地之後升級就明
話哂第二季,要比新鮮感比大家
多文咪多新鮮感
多文咪多新鮮感

你已經比班舊毒帶壞左
多文咪多新鮮感

不能同意更多
點解仲未出新文既
有小小滾動,多你地 今出多小小

屌你岩岩2800幾字架

give me more

學哂班人既衰嘢

我一開始以為蟻族都係人咁大隻
直至我見到二十厘米嘅隧道

咁用蟻族都幾矛,玩好耐都未必會有人發現你存在

我都以為係

好想知點樣變大
靠魔法定愈扑愈大 不停強姦啲大隻仔蟻后

唔同種族好似有唔同職業

兜蟲做坦

搬屎蟲陷阱師
竹節蟲木靈
飛蛾妖術師
螳螂刺客
臭屁蟲毒劑師
蜻蜓騎兵
蝴蝶魔法師

諗唔到物理遠程係咩蟲

有種蟻好似可以射酸

木蟻
http://www.ettoday.net/dalemon/post/2775

蜜蜂工程師
螢火蟲靈媒

甲由守魂使 強大生命力

唔係好想比佢保護

蚊血魔
蝗蟲狂戰士
草猛主教
寄生蟲馭魔師

between 想問主角群明明玩緊蟻
啲蒼蠅點嚟

蟲~~~~~~族 你睇佢地之後升級就明

連酸蟻都未整到
點會整到蒼蠅

甲由守魂使 強大生命力

草蜢/蟋蟀狂熱者
蜘蛛陷阱師
食蟲虻影鬼

between 蜘蛛arachnid呢套漫畫有好多昆蟲介紹

蜘蛛計蟲?
咁蠍子一定係判官

蟲族最後變到星河戰隊咁就屈機
俄羅斯伺服器大教堂的研經室坐著十個準備參加‘主教’轉職考試的‘神官’。

「拉洛神在哪裡擊敗魔王的軍隊?」負責教導他們的紅衣樞機問。

「脆石山谷。」神官答。

「拉洛神最後如何打敗魔王?」

「祂把魔力鑄成‘純水晶’引爆魔王核心,跟魔王同歸於盡。」

「決戰對各種族的影響是甚麼?」

「精靈軍隊在‘純水晶’爆炸一刻正在最前線,全數戰死,只剩下精靈女
王 蕾。蕾認為拉洛神藐視精靈性命,偏坦其他種族。

她開始對其他種族懷恨在心,尤其痛恨派兵最少的人類,種下 ‘月影
屠城’的禍根。

‘純水晶’釋放的魔力非常強大,部份魔力滲進地底喚醒‘古龍族’。‘古龍
族’甦醒後馬上統一‘上龍族’及‘下龍族’,三日便把姆大陸東邊的獸人殺
得家破人亡,幾乎絕種。獸人逃進‘幽語森林’向精靈求援被拒,最後姆
大陸上失去獸人的蹤影。

人類及蟲族明白唇亡齒寒的道理決定聯合討伐‘古龍族’。

最後聯軍戰勝‘古龍族’並把‘龍族’趕走,人類接管‘哈格古’。但當晚精靈
女王 蕾趁人類軍隊離開普拉姆斯,她率領4大天使長血洗普城,史
稱‘月影屠城事件’。人類得知首都被襲,但蟲族拒絕介入政治戰爭。人
類在存亡之際只能向活在‘萬魔殿’的‘魔女’求救。最後‘魔女’聯同人類打
敗5天使長。蕾 在戰敗後自覺無能,決定永久沉睡。失去女王的精
靈族自立‘精靈議會’後姆大陸才安穩下來。

因為人類跟‘異端信仰’的‘魔女’接觸,‘教庭’決定驅逐所有人類事務官並
希望精靈族接手‘教廷’事務。但精靈族在‘脆石山谷決戰’後對拉洛神失
去信心,故拒絕‘教廷’要求,‘教皇’之位一直懸空。

隨後姆大陸相繼出現我們這類‘冒險者’。玩家 弗拉米基爾統一四首都
後便以‘王’的身份代理‘教廷’,直到最近。。。一些變動。

但目前為止仍未有資料提及人類如何說服‘魔女’助陣,也是其他種族至
今不信任人類的原因。

以上就是姆大陸的簡史。」

「很好,艾佛利。你的知識比大部份‘主教’更豐富呢。」

「劇情需要而已~~~」艾佛利苦笑。

「好!基本上姆大陸的歷史已經淺談一次,你們有細節不明白再個別
發問吧。現在小息,下一節課將會談論‘神職者的使命’。」樞機宣佈下
課,其他昏昏欲睡的神官如夢初醒,打著呵欠伸展腰骨離開‘班房’。

「到商店街買小吃吧~好睏~~~阿。」

「想不到‘上課’也會消耗疲勞值。。。」

研經室瞬間人去樓空,只剩下艾佛利及樞機。

「普耳金樞機,我有事情想請教你意見。」艾佛利貼到普耳金耳邊悄
悄話。

「嗯?」普耳金點頭。

「關於‘教皇’懸空一事,你認為。。。。。。。」二人的聲音越來越
輕。

兩隻蒼蠅本來停在玻璃窗邊竊聽,現在繞著二人飛舞。

喀,喀,喀。清脆的敲門聲。

一個香檳金長髮美女推門進來、身穿墨綠白色長袍、手執粉晶魔杖杖。

「娜茜提亞大人!你怎麼到訪大教堂也不通知我阿?有失遠迎罪過罪
過。」普耳金馬上恭維娜茜提亞並離開艾佛利九丈遠。

「你滿額大汗呢,普耳金樞機。」娜茜提亞微笑說。

「遊。。。遊戲裡的天氣熱嘛。」普耳金口吃說著,雙手顫抖起來。
一見到啲解說就跳哂咁滯
唔慣睇得咁詳細
一見到啲解說就跳哂咁滯
唔慣睇得咁詳細

冇問題,唔好跳左劇情就得

頂你咪問呀之後
一見到啲解說就跳哂咁滯
唔慣睇得咁詳細

頂你咪問呀之後

所以我話怕一開始寫到變百科全書,想慢慢滲出嚟
一見到啲解說就跳哂咁滯
唔慣睇得咁詳細

頂你咪問呀之後

佢講俄服歷史好重要,就好似果時村長講尼服既歷史咁
繼續出文啦! 唔係要停喇嘛?

已經4000喇今日
其實LIVE左,冇貨了
其實LIVE左,冇貨了

從零開始的爆肝生活

頂你咪問呀之後

但係真係無咩心機睇得咁詳細
有啲辛苦
我會盡量理解架啦

有啲辛苦
我會盡量理解架啦

其實尼服個歷史都無咩點留意到
尼服d 魔女呢

有啲辛苦
我會盡量理解架啦

其實尼服個歷史都無咩點留意到

難怪有幾個伏筆你都miss左
尼服d 魔女呢

唔一定有既~尼服我設定上都冇出古龍
魔王玩家有冇得附去隱藏種族例如龍族、海族?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞