[第二季][冒險][戰略]係異世界打輸仗做逃兵,點知比個靚女係城牆截停左。

1001 回覆
117 Like 5 Dislike
0000?
終於到第二季

法官大人
「很好,問題來了。假如月紅把‘伺服器數量’定義為‘劇情’之一,那代
表。。。我們並不是單純跟俄服對抗。」六口彌生大膽拋出自己的猜
測。

控制室爆出一陣驚呼。

「有其他魔王?!」

「吓?!只有一個魔都阿!」

「六口,魔都只有一個,‘意識盡頭’只有一個傳送門,再或有兩個魔王
的話完全違反了我們知道的劇情阿?我認為有兩個魔王的機會不
大。。。」尼菲特不認為她們正跟其他伺服器爭奪俄服。

「我們只是從月紅把‘伺服器數量定義為劇情’作起點推測,讓我簡單整
理一下;

並不是單純跟俄服對抗,代表有第三勢力。

有兩個或以上的魔王機會不大。。。

那第三勢力會出現在哪裡?」六口彌生似乎把大家領進了條死胡同。

「月紅,我想知道神台匙石的設定。假如我得到匙石後其他玩家有機
會得到第二把匙石嗎?」尼菲特想起還有‘神台匙石’這個關鍵道具。

「每個伺服器‘永遠只有一把神台匙石’。神台匙石於開啟魔王傳送門後
便會消失,新的匙石將以‘隱藏劇情’再次出現於姆大陸。假若擁有匙石
的玩家連續5天離線,系統將會銷毀該匙石並創造新的匙石。當‘本土
伺服器’已有‘魔王玩家’出戰其他伺服器,擁有新匙石的玩家無法影響
已打通的傳送門,直到‘魔王玩家’的魔都被攻陷或‘失去魔王身份’為
止。‘魔王玩家’以‘任何形式’(包括同盟破裂或叛變)而失去任何一座
首都的控制權便會被取消魔王資格,將被強制傳送回母伺服器,巢穴
的進度將由AI接手。以上是神台匙台及魔王的設定。」月紅條理分
明說。

「簡言之只有第二條匙石會出現的原因只有一個,就是讓‘入侵的魔
王’傳送‘本尊’到本土伺服器。。。那麼‘異空間GM’提醒我們要平衡‘兩
邊世界發展’的意思就是。。。。。。。」六口彌生終於明白了。

。。。。。。。。。。。。。。

「Hey Smith!Get ya S up here!」

「Sup dude?」

「This place is AWSOME!We can monitor the server shit through this
blue screen. Check this shit out!」

「Holy! what are we supposed to do with this?」

「I dunno, wanna try to push some button?」

多隻鬼魂擠到控制台研究藍螢幕。

「Jesus! We are playing as the Boss, aren’t we?」

「Hell yeah Smith, we ARE THE BOOSSSSSSS!」

「Which server is this actually?」

「um…some kind of….Japanese? I dun know and I dun give a shit. We
are going to fuck their brains out anyway. GOD BLESS AMERICA!LoL.」

尼菲特母伺服器的魔都深處冒出幽暗的藍光———新的魔王已經降臨。。。
開始明白了

真係好難寫呢D設定

加油呀樓主~
0000?

岩岩上唔到連登
最後係3400,犯賤
最後係3400,犯賤

唔犯賤唔犯冠,出多1600
最後係3400,犯賤

唔犯賤唔犯冠,出多1600

一日三千我覺得唔錯

之後啲劇情再緊湊啲先chur你
連俄仔發展得最快最勁都攻唔到其他server
主角佢地真係唔洗攻
連守都難wo
主角佢地真係唔洗攻
連守都難wo

主角佢地真係唔洗攻
連守都難wo

知唔知俄仔少左啲咩?主角光環!

不過好好享受,應該好快要換一批角色架喇
日日3000
睇到神神子消失同廢青狼實力真係嚇親我
btw應該真係要廢青先玩到佢咁既程度

哇~~~~~~~~原來你仲係咁前.....加油呀~~~我怕我LIVE都快過你...

今晚我會出多一千左右

結果都係一日三千

加班 務求快到個巴打live唔到

呢幾日一於做全職廢青追到live
你試下快小小出我隻西方失敗

太遠冇衝文,尋晚寫夜左小小今日就病病地
太耐* 冇衝文,尋晚寫夜左小小今日就病病地
隻五轉打PVP俾人一炮擊沉後要上線扮重傷等人救

重點係隻守魂轉左傷落佢到。原理係帕修斯用自殺方法殺安德魯一樣。仲有米諾娃果粒唔係普通子彈 遲下會講
第二季劇情內容爆炸性增長 有排寫。但係長度同第一季差唔多

重點係隻守魂轉左傷落佢到。原理係帕修斯用自殺方法殺安德魯一樣。仲有米諾娃果粒唔係普通子彈 遲下會講

怕殺死會復活,打到殘廢不能活動效果仲好
留名

仲有佢其實冇上線,依家係人偶系統操控,副會長守住隻人偶而已。

正文冇打算咁仔細解釋,依到講完就算,有時腦補左佢啦依啲細節,寫出嚟會影響正文節奏
諗一諗,之前講神神子係 AI 嘅時候,話因為 AI 唔識超載所以有玩家批評個遊戲唔公平。
然後月紅係 AI

仲有個問題,如果每個伺服器都有一個魔王,然後主角個伺服器(HK?)同時有俄佬同美帝入侵。假設一個魔王只能夠入侵一個伺服器,咁就代表,有伺服器冇俾人入侵?

仲有,俄佬入侵主角個 ser 係由魔都開始入侵?日本仔又係由魔都開始入侵?咁點解主角入侵人嘅時候係地底做螻蟻咁陰功

如果主角群魂化左,魔都又冇兵,咁魔都嘅防守力係邊度黎?定係魂化左可以打人?

同埋唔明點解玩家打入魔都會變俄文介面。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞