測量(GP,BS,QS) 討論區7

1001 回覆
10 Like 18 Dislike
入行三年考到即係1take pass?
有冇人
知岩岩charter qs 市價幾多

加得好快
因為考到牌炸
考唔到咪第1 2年咁加法
有冇人
知岩岩charter qs 市價幾多

加得好快
因為考到牌炸
考唔到咪第1 2年咁加法

點解我識人 有牌都係兩萬幾
有無人可以講多少少PC 條career path
又話人工好過qs 咁
係講緊邊到做pc
警隊做最好
有無人可以講多少少PC 條career path
又話人工好過qs 咁
係講緊邊到做pc
警隊做最好

Shift 自問頂唔順
路過一問
中國佬assistant surveyor 大概咩市價?
1 17-18
2 18-12
3 20-22
係今年個勢
想問各位返工既dress code係咪smart casual?
入到c&w summer intern
如果想grad左之後return有咩要注意
想問各位返工既dress code係咪smart casual?
睇公司文化, 最好問返 hr 吧

簽約個陣 hr 冇同你講?

無呀 正常大main con 係咪都應該恤衫西褲搞掂
睇公司文化, 最好問返 hr 吧

簽約個陣 hr 冇同你講?

無呀 正常大main con 係咪都應該恤衫西褲搞掂
Main con 著返 casual 啲應該會比較好...

咁應該點著
依家著緊t shirt 短褲
如果喺英國讀qs
返黎喺香港有冇工開
香港點睇英國degree?
去邊度做都係一樣,
office hour 時俾心機做, 就大機會
唔清楚既, 第一日著suit
你至多係俾人笑一陣, 但一定唔會俾人屌先
第一日番工時睇下多數人點著, 第2 日開始先跟佢地
Mc都著suit 熱撚死
Smart casual ok la
第二日就會hea著了
又玩鳩新仔咁仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞