測量(GP,BS,QS) 討論區7

1001 回覆
10 Like 18 Dislike
轉行啦
係咪新蒲崗果間,係既話我in過
Swire 一定簽到
有無人有聽過新進建築?係咪d sub con黎?

係呀 如何呀
見果陣講明好多濕星project埋final accounts,無bonus無雙糧

係呀 如何呀
見果陣講明好多濕星project埋final accounts,無bonus無雙糧[img]assets/faces/dog/haha.gif[/img] [img]assets/faces/dog/haha.gif[/img]

公司規模大唔大
唔大

係呀 如何呀
見果陣講明好多濕星project埋final accounts,無bonus無雙糧[img]assets/faces/dog/haha.gif[/img] [img]assets/faces/dog/haha.gif[/img]

公司規模大唔大
唔大

咁睇黎...同你個名一樣
我個名就係以前因為讀測量而改既
其實仲糾結緊做contractor定consultant好 我知consultant好辛苦 但岩岩fg出黎係咪應該入去學下野呢 同埋想問 有牌同無牌係咪真係好大分別
搭單問
Bs consultant 係咪一般都冇qs consultant OT得咁勁。成日聽到話qs要朝八晚二
利申:仲讀緊
依行都就玩完 仲衝入行搏廿年後中年乞食咩
盡量叫多過市價啦
我唔熟但叫16k咁掛
前境又唔係真係好好,太少錢轉行去做ACO紀律部隊etc好過啦
請教下有無人報左scope 既 construction management 呀?
咁可以轉邊行?
有冇得分享下D題目?
讀緊Surveying degree但唔過3係咪已經可以轉行
各位師兄求解答!!
黎緊會番cb jll Collier 其中一間gt program
本身學歷有rics accredit
想問可唔可以考rics GP
另外rics CP可唔可以轉去rics GP?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞