測量(GP,BS,QS) 討論區7

1001 回覆
10 Like 18 Dislike
大學 準備考paper2
bsg 同 esg 出左offer未?
而家得兩個sub仔offer,
一間做curtain wall,一間做coating既
應該點揀好?
自己qs 個field 比人做爛左 就想跳入另一個晨早爛哂飽和既field
果邊真係咁衰?
返左幾日工已經唔想再做 根本睇唔到前景 自己又無能力
有無發覺近排qs係得fit out公司keep住請人

大樓,civil公司少得可憐
gp係人都做得 ,qs,bs至少都有個門檻係到
如果諗住一心做Contractor
個牌對你完全冇影
醒目啲呃到錢番黎就得

Main con但覺得自己唔岩做呢行
如果諗住一心做Contractor
個牌對你完全冇影
醒目啲呃到錢番黎就得

則係無牌都可以做到高既職位?

Main con但覺得自己唔岩做呢行

好on9地入左行一陣已經唔想再做落去 覺得餘下咁多年既人生都要對住呢d野就好痛苦
joh hunter 話傳奇近幾年好左好多

講真,呢行無乜邊間5日工加13個月糧,bonus

而且傳奇係fo都算頭幾間大野又出名

做過對省靚cv有幫助
如果main con轉去consultant係咪好傻 諗左幾日都係想留係呢行 仲想考個牌添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞