測量(GP,BS,QS) 討論區7

1001 回覆
10 Like 18 Dislike
CityU U team GPA 2.8都升到degree
5-7冇30k
成日比人話d經驗唔係經驗
on site就話坐office d經驗唔係經驗
developer話mc d經驗唔係經驗
到今日同fg差唔多價
白紙入行讀pt master都係得咁
好灰
推一推 同埋想請問佢地大概負責做咩 忙唔忙
邊間先得架
shk aqs預21,2k左右
請得人果team多數忙
ot冇補水,多數9-8/9
返5day, 有時星期6都要返去ot
如果新世界呢
係咪都差唔多
最搞笑係D人唔係游水好快,or田徑好勁

而家玩埋D squash/rugby ,你肯玩就係校隊

班on9走後門升degree,
搞到一班asso3.4/3.5 都冇得讀degree
搭單問埋 developer嘅bs 人工同時間係咪都差唔多?
Developer bs好難入...
今年bs fresh grad 有冇人收到bd asd offer?
有冇巴打做WSII?
今年gp fresh grad 有冇人收到 lands offer?
今年qs fresh grad 有冇人收到 asd offer?
qsg係咪差過做MC consultant?
C兄,你情況係個見試官有心壓你價先咁講,

on site 既QS先學得最多野,

同埋你係MC做, 突然間轉去developer做當然壓你價啦
正苦 qsg係咪學唔到野?
bd同asd都出咗啦 有朋友收到
搭單問下 邊間developer會請bs?
係,如果睇smm果個item有得度
應該deemed vo
再跟返valuation rule
Swire
Correct. Unless there is SCC which modified the standard form provisions.
想問一問岩岩MTR新開左個類似Graduate Surveyor Programme 想問下師兄,一出黎做MTR對考牌前景好唔好? 本身依加做緊MTR intern但驚個programme 新開會有伏

再想問下搵graduated job GPA 係咪好重要?
MTRC都請graduate
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞