嚴選UNIQLO 十宗罪

1001 回覆
4480 Like 87 Dislike
uniqlo係最均真個間黎架喎
一分鐘都會計錢
未睇先正皮
更正,返早更係六點五十九分要排隊打卡
有時好想知一分鐘夠唔夠十幾人打卡
最慘係啲同事真係nice, 如果唔係啲on99 pic逼人太甚同埋返工時間閪之外都會繼續留低做
好似aeo返十點就九點打卡 返工又少規則唔使你下下做五頭六臂人 個頭答完客個頭衝去摺衫再serve客
痴撚線公司黎,返左兩個月pt頂唔順走了
港島
2第一日入職個經理用佢個員工qouta幫我買的
4從來冇背過 都冇比人問過
6 break係15分鐘
8我離職個排話公司新指引唔比pt員工ot個個都要盡時走(ft除外)

講緊三年前,而家唔知啦
中哂呀 你係男嘅翻uniqlo 更加做死你 又要你執倉又性

女嘅入去做真係舒服好多

不過一世人點都要入去做下

點解? 因為可以警惕你自己俾心機啲讀書

等你第時多個選擇俾自己 唔洗做啲辛苦工

同埋入去做野可以訓練自己eq 同埋點樣好假咁笑
最on9係夜晚收場熄撚左個冷氣之後要你熱住收場
沙田果間而家好多師奶做
啲後生女去曬邊?
諗起hm,,早排我呀媽買三次有兩次都係返屋企先知拆漏左
全香港最閪邊間?
好多有日式服務既影子
個排考完DSE 返左2個禮拜就resign
完全頂唔順咁奴性既workload
諗住賺下錢
點知其實買衫已經蝕緊錢
雖然啲同事好好 但係啲規矩真係好難頂
果斷quit左更稱心
咁點解仲會有人做?
最撚on9都唔係出入要講辛苦哂打攪哂,聽完廣播要嗌多謝哂。而係根本冇人係真心嗌,好撚無謂 佢想係香港maintain返日本culture唔係問題,但麻煩你都做啲incentives 吸引啲staff/ 至少唔好做到發燒先啦 人地aeo都話返工可以用walkie傾下計,同客人傾計係工作一部分。垃圾u記同人講多句都俾人周 真係痴撚線公司黎,奉勸各dse雞想做入去拎經驗好啦,唔好期望會開心返工放工
係咪on9冇野做?
好多都係pt學生黎(大學生/暑假dse大軍) full time個d多數做到麻木哂無哂感覺
我個間好hea好開心,同事都幾好人,做得幾開心,
有好多唔人道規則上司都冇跟足
試過去幫其他店幫手,個到就跟得好嚴,幾辛苦
公司幾好
一分鐘都計 好on9
locker唔會男女共用 你on9啊
我係入面做親眼見到男女都要用埋同一個locker
4,6,8唔知,但2一定有
完dse啲fd個個都返u記,
個個都要預先買多幾件u記著,冇staff price
其實好多時d on9六大用語多數係間鋪個期唔到數 d大粒野落黎照完個店長先順便會要求員工做呢d野
屌你老味個袋又塵轆又毛巾又walkie仲要有本手冊,你既notebook同筆,仲要斜揹,然後全日就責住一邊膊跑黎跑去,我返完第一日training個晚又發燒
咁快1000正評
抄野個part 最on9,
抄完注意事項 同 top 5 都唔知做乜
抄完都唔會理既,on9
食完飯又要講服務六大用語痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞