嚴選UNIQLO 十宗罪

1001 回覆
4480 Like 87 Dislike
可能我垃圾,做過既fast fashions 都無
A rank 笑容
真係痴撚線
真係唔知係呢間公司專吸引D西人做定入左去做會變西人
我resign左成年去到另一間鋪買件tee咁岩見到舊鋪同事諗住say個hi
點知埋到收銀第一句就俾佢串我係唔係想R折
唔知佢真係以為件tee1舊水好撚貴我買完會肉赤半年定係佢有員工折好撚型,CLS
Uniqlo真係痴撚線公司
樓上講既野全部都係真
長期都請唔夠人 連平時店內廣播要宣傳叫人入職
Dse暑期工千祈唔好簡 $50/hr仲有好多選擇

開頭返工會好勤力幫手收區,執D Rank,Greeting
做耐左發現hea底扮傻仲好 要識走位
同事之間未有太多是非 可能我間鋪ft/pt都幾好
除左繁忙期高人工追bonus 平時都係比幾日更算

港島pt員工留名
唔係貴唔貴重 我未走前同緊五六個人用同一個locker 唔係好大果d 係你放一個a4 size既袋就已經冇位 同埋佢得一條key 咁每個人番工時間唔同 如果你番工前 你個lockermate已經拎住左條key 你係要親自揾番係邊一位lockermate用緊 再跑去佢做緊野個position揾佢 因為你個workbag係locker入面 唔帶workbag上身係冇得打卡
服務用語我都覺得係一生受用 不過係要你開工前要背 食完飯要背 背唔到要罰抄 其實除左六大用語 仲有三項服務承諾同六個方針 只係上面冇提起
見你打得呢段野都知你一定冇做過
咁多正皮就知有幾多苦主 成個post 9成都係屌鬼
荃灣U記啲parttime串過馬撚 做左幾個月就撚鳩啲新人 其實大家同post咋
你岩係冇做過u記,要抄真係唔知
但都做過太古間運動用品連鎖店,除左要係咁講一堆服務用語,又要背哂d產品資料,每款鞋要講feature +advantage +Benefits ,背唔到都係俾大佬 ,上數張單得一件唔add多樣又
所以其實我覺得間間都係差唔多,係唔係harsh到數呢十樣出黎我覺得多餘左
荃灣u記ft員工出現
返part time真係唔洗咁上心
堆oldseafood咪又係Sales一個 有乜咁叻

btw, pic係乜
放工啦?
後者agger
話說老母有次入荷里活u記睇衫
見到有個老海鮮鬧緊另一個同事唔准兩手fingfing冇野做之後
佢以後都唔入嗰間u記買野
唔知有無員工可以比個disxount我呢
出現了
而家見到閒閒地是但一間中型舖一個禮拜先得一兩日過target真係由心笑咗出黎
抵撚死
但佢最後一句係冇講錯
person in charge, u記會叫代行者
好彩n年前返pt嗰陣仲未興開個wts gp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞