嚴選UNIQLO 十宗罪

1001 回覆
4480 Like 87 Dislike
呢間野d 規矩 剩係for staff架咋
剩係識剝削自己既員工

你係客既話只要嘈佢
無論你換過又好 過一個月又好 內衣又好
佢都話今次當special case比你換
因為唔想比客投訴
如果投訴到office知既話佢地好多手尾跟
係極仆街,
見過有印嘅trainee,
計哂所有勤工bonus先有接近15k,
仲要返6日同shift+ot 狗也不屌
11年畢業去in MT,本身都做左幾年pt
最記得個陣要做過SWOT上去office 講比班日本仔聽

做左一排已經知要整好個check 貨系統,以前係人手打電話逐間鋪問
整個手機app同開Facebook page比客睇去加大宣傳

講晒一大輪佢地都好同意,但點知最尾唔請,但係我比佢地既idea全部照收仲整好晒

知道之後我即刻連pt都quit左,成間公司都好狗個制度,用人同用安全套冇分別
H&m老撚咁大個場
得一兩個sales
你想佢點撈?
叫佢俾啲同理心早啲放班細路走
之前M到痛到仆街臨走Meet target 去揾佢睇
揾佢嗰段路已經又亂撚哂
又要砍掉重練個肚又打緊風咁塊面就西過西蘭花
之後放走咗我 再返工就被處處刁難了
番過有印,極on9,日日開早會排排企聽完音樂就對住空氣鞠躬,長期企係到對住客人笑,試過比個主管話過唔夠笑容,叫我番屋企多啲練下對住空氣笑
睇完成個post覺得好似做7-11夜更仲抵屌 [url]想識囡囡另計 u記啲黑衫女好多都好正[/url]
想問in嗰陣英文重唔重要
睇完反而想試下
唔請你對你係好事
覺唔覺想做店長個班人好on9
捱10年8年先坐到店長個位,重點係店長人工得兩萬幾,好唔值得,留係到想繼續升上去嘅真係on9
interview唔需要英文, 因為in你果個英文都唔得
店長係靠bonus, 普通店長全年計埋bonus都接近50k
啱呀,u記班高層英文鬼有咁好
大佬 兩萬幾對非大學學歷黎講係好高人工 做文職成世都未必有
你唔好以為真係好似連登仔咁講周街都有20k
係500k
唔該曬
如果唔介意我想問多句 面試係咪都係正常問題,即係自我介紹、點解想入嚟之類嗰啲?
做樓面都要係咁講乜西乜射
Thank you sir 唔該同學
做過,2日就走左,屌你老母都唔撚係人做,成堆狗係入面,有啲早過你少少做扮撚晒大佬,規矩又on9
呢樣我又覺得冇問題 幾廿個pt又唔係日日返工一人一個locker托柒咩
日本公司不意外
但日本啲公司都係得1,8,9,10係會發生
日本啲公司例如開工衣服多數可以問公司拎返
當然uniqlo可能係特別啲
另外入去講打擾曬果啲真係好撚多鳩餘
我係日本返過咁多份工都未見過咁撚煩既規則
仲要係係香港發生
都係普通問題
因為見你個d店長或者pic大部份都係冇料, 佢地連做interviewer的技巧同經驗都嚴重不足
都估到啦
唔明點解有人去做
垃圾公司,睇樣請人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞