嚴選UNIQLO 十宗罪

1001 回覆
4480 Like 87 Dislike
啲牛仔褲唔齊碼唔係因為賣哂,係收起咗,係為咗摺A Rank 褲,唔同size 好難拍齊。

日日轉layout, 今日摺裝聽日掛裝,掛完又摺返。跟住悶悶地咪轉下位囉,跟住啲pop 牌又要跟住轉,轉漏咗又要俾店長屌柒,開住個walkie 對住全世界公開個屌一個人,要所有人一齊聽住,真係好咩?
比客投訴過, 唔聽我解釋, 就比左warning我。到依家都好唔甘心。
好呀 反正冇人聽
俾狗做
客投訴係大撚哂 一入嚟屌你老母再投訴你都係你錯
點解?鬼叫你做u記
同無印差唔多
自從離開左之後, 就無買過u記野
成日返去撚狗
家下講 part-time 呀 on 9
覺得除咗有thank you card呢樣野抵讚之外已經諗唔到其他
試過有客投訴係試身室試身嗰陣聽到個同事講粗口,係問卷問名講,之後個同事就要調走

個同事唔係對個客個粗口,而係同同事閒談間爆咗粗
上facebook search「靠北uniqlo」,你會發現呢種情況唔止香港有,臺灣情況仲慘,人工仲要更加低
垃圾工 有返工無收工
個更拖到長一長 成撚日提早開工 未到最後一秒都唔比你入返staff room打卡
又日撚日r人更 話唔得閒就問撚到人得閒 煩過閪
有次briefing聽到店長同pic講流失率高既問題 心知肚明啦下話
又小圈子 班老屎忽點吹水 點入br偷懶hea都得 新入去做個d祝君好運 傾2句都比人屌到開花
有次有個老屎忽係br玩手機比pic見到 之後佢:咁我走囉 pic: 你係到抖多陣先啦
但都被扭曲左, 有冇寫變成評價其中一項。
講到去其他公店?
有無多啲料講?
順便對埋個客講啦 再屌埋班Pic同19店長
做細嘅收到咪開心囉,啲大佬巡舖前如果寫得唔夠多,店長就會叫pic 寫返多啲,成件事即刻變得假哂,你以為佢真心寫俾你,其實佢只係製造量感,當然有時都會有真心嘅,但唔好太天真

「多謝你今日幫我散貨,辛苦哂」
「Cashier 有你睇住真係好,line up 靠你」
「車褲神手,有你唔洗追褲」
「今晚layout 靠哂你」
「麻煩哂你今日幫我A 咗個wall」

跟住就會好開心,好有滿足感,繼續做狗
Uniqlo最撚on9既制度叫補鐘
諗出黎果個人個腦一定係裝屎
係啊,因為又要你OT 但又唔夠錢出糧俾你,最仆街就係突然間今日就叫你補鐘,約都約唔切人喇
有時仲要人由c1加到變c
唔肯就加個2號比你 留多你幾個鐘
交c1仲要比佢屌 話之前明明返過b返過c 點解而家唔返full更係到交c1
on9咩 pt想點返就點返啦 要你批准咩
有人肯返c1你都偷笑啦
好多年前做過,嗰陣好認真摺緊衫,點知俾個senior捉我話做咩唔笑,再唔笑就要罰抄,我當堂心入面打左個突,大佬呀!! 摺緊衫點笑呀,真係好撚on99 , 我好記得佢叫yosi ,做左幾日唔想做,D人有時講得冇錯,做地盤都好做過U記,起碼準時收工 冇咩濕9壓力
disney better, just better
Class
試過補鐘返夜晚9點半, 返兩個鐘, 真係diu出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞