嚴選UNIQLO 十宗罪

1001 回覆
4480 Like 87 Dislike
痴撚線公司 狗也不屌
Pt小圈子 毒撚俾人排到乜咁

On99 已經覆一條友睇一區加聽電話
又大舖 又多客
衫都摺唔切 對舖條友打嚟check貨
喂左一聲 我咪應佢喂囉
條仆街屌鳩我聽電話唔greeting :0)
:你咩舖呀 咩名呀 你知唔知聽電話要講咩㗎? 第一日返工?

我屌你老母呀 唔撚洗做呀 坐喺道剩係聽你電話呀
屌,返左2個月就劈炮唔撈。仲要係正最忙嘅嗰啲日子放佢飛機 後尾諗心一層真係返完份工俾返啲糧佢。日日返工都見住啲衫,再加埋個員工優惠嘅引誘搞到成日唔小心買咗好多衫 但最on9都係如果收工嗰陣營業額唔夠,經理係會開咪問有冇同事想買衫(畀晒面色你睇咁。。。)
開工前要用本簿仔抄低晒佢前一日嘅營業額,要背番比佢聽。心諗拎得個50幾蚊人工仲慘過讀書
兩份都翻過,但俾我揀我一定老閪都揀M記
啲衫臭到!又多塵
有朋友試過俾人問「點解我地要請你」
返咗差唔多4年嘅我覺得自己奴性好高
做細鋪感覺上比起大鋪hea好多
如果唔係有班玩得埋嘅同事真係唔想再留喺度
係呀真係佢一轉季你就要買三
其實有d 咁西既規矩,
仲走去做,呢班友係咪傻架
全香港又唔係得佢一間公司

開工衫要買真心on9
早15分鐘又係on9 ,一粒鐘當50蚊,15分鐘成12.5,當返20日已經蝕左250
共用locker 無問題,但得一條鎖匙就on 9到爆

真心唔明呢d 公司點解有人幫佢打工
唔講早晨比人屌 但果陣係7點 人都未醒
員工要自己買當季衫
做h&m好過啦屌 垃圾u記
一撚早應該cut人檢
嗰吓食撚完屎仲要笑住咁攞起塊狗牌影相
真係好撚嬲

當年我地個pic畀人周找錢無笑容
影相嗰時條粉蛋仲要加句:早啲識笑咪好囉
真係嬲到想攞麻包袋打佢老母
有d pic 係幾好
佢係事後though name tag搵人,你無得走,除非一嘢劈炮唔撈

無記錯喺神秘顧客係office啲人嚟 好似係HR(?)
佢撚完曬啲staff收完銀會直接披露身分搵店長/pic
佢mark低咗你名所以點都係搵到你
日資就係咁on9 係依間公司做嘢就代表你係公司依個大家庭嘅一分子對於公司要有commitment 團隊士氣係最重要
依家係日本搵緊工係cv度直情要手寫一份份每分都要你寫埋入左依間公司有咩commitment同抱負,如果入左依間公司之後係工作上你有咩夢想想實現,我心諗
做過無印,又係咁on9
係咪做到足先?
但係u記飯鐘直頭唔計工時喎
出面既工8h/9h 包一個飯鐘在內
你放d 一號二號唔計工時
當你u記正正常常full更8個鐘 加埋佢個2個break都9.5h 未計你ot (甚至唔可以用ot黎形容 b更1400-0000都變做1300開工 )
衫都要比錢買?唔係當制服?
仲要唔係一套喎,閒閒地要幾套先夠洗衫乾衣
見好多都係靚仔靚女,
仲諗住應該好好做添
咁差都咁多人做人工應該有返咁上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞