嚴選UNIQLO 十宗罪

1001 回覆
4480 Like 87 Dislike
呢d 西工又會有人繼續返 香港d sales 都gu工搵人架啦仲要pt
未夠18好多都唔請
之前做m記成日入雪倉搬重野 又係咁搬冰
最慘係新人暑假係咁比人點去送外賣
U記有$50好似算係咁
未夠秤又唔想做再做m記好似無其他選擇
無睇哂所有 但好多好中point

追住啲客比籃都on99 問完個客要唔要籃 佢又唔要 之後比PIC見到又話無做野

MOP+鏡又on撚99 成q日話我擦唔潔淨 心諗 有細佬擦完5分鐘咪又係整返污糟 唔係我擦唔潔淨(到走嗰日先知原來可以拎支野噴)

每次返去抄幾點做乜幾點做乜 我返得十幾日已經抄錯過幾次 人又多字又密 時間得頭尾有 唔抄錯就奇啦

次次打電話都做到就黎死咁

利申:做咗一個月就quit咗
其實應該唔只Uniqlo ,大把日資公司都咁on9
日資不嬲係咁架啦
啲日本膠仲話移民去日本
得啖笑
仲有個工作袋重撚到仆街
得條垃圾繩仔綁係身
勒到我條腰損哂
你諗返啲日劇
啲人都成日係公司嗌嗮口號又盛 懶團結咁
你指啲衫?之前佢有折嘅時候買左幾件所以果時冇特登再買黎返工作
推上報,推到佢仆街,u記
我pt做過 好撚少會嗌
好似係叫拜托晒嘅日文
R你OT都好啊
我以前做係強制性OT
話除非紅白二事
如果唔係 唔可以拒絕OT
攰到仆街都唔比走
真係覺得好似做緊狗咁
全中
講真 係睇鋪頭 有d成間鋪d人都好hea 未必間間都係咁
利申做過新界區分店
多得你呢啲撚樣老屎忽懶係識做人咁,匿名地方踢爆公司垃圾制度都串柒柒咁
搞到冇人敢爆然後繼續有人唔知入左去做狗,公司就繼續撚狗啲員工,永續十宗罪,呢啲垃圾制度等佢請唔到人先會檢討
真係祝你條仆街世世代代踢中國足球隊
咁撚煩先得50蚊個鐘
譚仔都60喇
講少咗一樣
就係只要OT過咗半個鐘就會計返半個鐘錢比你
但好多時都收工時間前執唔哂自己個zone就強制OT
然後當你OT咗29分鐘就會強制逼你打卡收工
你扮哂野唔打卡住都會由主管幫哂你全部人打
真係戇撚鳩 Uniqlo比狗做
一分鐘計錢架喎
你幾耐無做啊?
我果時唔嗌比個店長屌 做左幾日閃人唔撈
A Rank 多數hea住做 商整cleaning都8點
然後hea住A褲wall 踏正11點開鋪個陣影相
之後就可以1號
因為日本d舖頭收銀都會講句
お待たせいたしました (不好意思)讓你久等了
佢地直接倒模過黎姐

不過日本都唔係間間鋪會講
係執都WPG執先 日日唔到數咁滯
所以點解每年請咁多dse雞 多多都請 一兩個月後 因為可能都唔知有無一個留低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞