嚴選UNIQLO 十宗罪

1001 回覆
4480 Like 87 Dislike
做過3日pt,send whatsapp辭職走了
搭單想問有印係咪都係咁

利申:諗住下星期in
D衫太細件

利申:肥撚
我以前做sales 爆場果時入倉多數都要拎幾樣野,依個時候就係飲水傾下計食啲野既好時機
食飯多數都叫外賣,外賣到先俾我打卡
食完飯就起個倉揾個無乜人去既位訓起度訓覺
仲要有飯鐘錢,不過人工得42/hr
greeting hello byebye就一定嫁喇
主管又無乜特別要求,無迫我地去跑數,仲好nice
大家關係都好好,士氣仲好,有時放工特登全部人番黎食宵夜
真係好快樂既時光

個廣告幾正下
某間大型店新黎嘅店長話pttime一個月交唔夠40個鐘即炒
check 貨庫存要搵個有 walkie 嘅人
再搵被按排咗 check 電腦嘅一個人去 check
全間鋪得一個人安排咗可以 check 電腦
同埋得一部電腦可以用嚟 check
日本食野真係咁

不過人地人工高你double
打份爛鬼工都咁多規矩
返ysl都冇咁嚴
最慘係閪到咁都仲有人返 同價同類型既工根本大把 但係d人係要做U記
唔滿意唔肯跟基準咪唔好做
收聲啦ive仔
我同事唔記得拆防盜要寫悔過書on99
唔明點解其他同事可以返得咁開心
慘過返學上堂
仲要個pic睇你唔順眼就編你自己一個放1號 仆街到
啲垃圾pic男女都八到仆街 成日係staff room講是非 煩到嘔
利申已經冇比更3,4個月
好記得細個做pt , 睇緊果個區好細仲要得三個客,我每個客都已經講左歡迎光臨同問有無野可以幫手,佢地都話自己睇,咁我咪摺下衫,個大粒小小既走黎問我做咩d 客人經過你都唔講歡迎光臨,我咪話我已經同佢講左歡迎光臨同問左有無野要幫手,我同佢講係咁同同一個講歡迎光臨個客會唔會當你失憶,佢就話唔得總知見到人就要講,之後仲話我態度唔好捉我入房講一大輪,都on99,玻璃心都算仲要玩埋哂d 小圈子,full time 一齊玩尻d Pt ,呢間野真係狗先做
會唔會講講下變屌老母當口號算
返垃圾舖冇生意 一條友企door, a,b,c區
冇錢就唔好開咁大間舖
yoho u記幾時執呀屌
你地班垃圾pic快啲死

邊緣人上
其實68都係 煩鳩到
返過
你講既2,4,6,8都冇喎
至於9要報告係因為要比另一個zone既人知你行開去補位
可能間間唔同啦
不過啲規矩真係好撚麻煩
以前返沙田GW日資公司 一樣咁閪
有次叫人幫手turn 啲衫返去 冇人應機 個個係到吹水 都算啦 直接用walkie 叫啲大嘅搵人去turn
仆街 又係到吹水 我就放棄叫人
轉頭話我做咩唔叫人去turn 衫 我一句答佢
我實係搵到人啦 你地班友個個吹水唔撚做嘢 細嘅係咁 大嘅又係咁 返工剩係識吹水 人又唔識分配 屌你老母 我都做到你個位啦
佢冇聲出
然後我同佢講依個星期我都唔返 你要炒就炒(本身有另一份 唔怕冇依份閪工)
Same 本身sem break冇野做 walk in入去都即請
點知佢係咁迫我交更
本身至少都要交60個鐘 我交左5x個鐘都唔得
用wtsapp chur左我好耐 嬲嬲地就同佢講我唔做
早一個月仲要交60個鐘
你人工高d我都肯既 50蚊就不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞