嚴選UNIQLO 十宗罪

1001 回覆
4480 Like 87 Dislike
其實邊忽多人做,個個train完都走咁濟

做得AM,DM果啲通過都係老seafood
俾人洗曬腦

理解唔島佢地點解班同事做完想抖5分鐘都會俾人鬧做乜冇報聯商,話仲有大把野可以俾你做

大佬,做完一個業務俾人抖陣都得呱
做過半年 屌佢老母成班都on99
樓主講既全部都係真
A rank笑容
屌,我女朋友掛住睇呢個post唔沖涼
同樣日資嘅薩莉亞

似乎冇咁ON9

啲店長睇完十大用語 轉過撚頭就話睇完就算吧啦

啲區經仲更加HEA
OK 7-11

不過臨到暑假要搶 間間都話請夠PT
你問試問有邊間係包飯鐘
然後又話好多唔包
講到細brand唔係retail
我尋日去明明成班退休人士年齡既阿婆
做左三日頂唔順辭左職
明明當日自己只係同三個人講過自己今日辭職轉個頭成間鋪十幾廿條友都知
咩撚都唔柒教就要你識做
就算你係新同事咩都唔識,你問兩句就極鄙視你,西晒面
朝早開briefing 啲同事好似比人洗晒腦咁爭住答問題
成個氣氛好CLS
到落場啦,Check好晒D rank,都比條八婆屌話冇做過嘢,最尾搞到要自己搞亂啲sample嘅size 再自己排過,不斷自己搵嘢比自己做。連幫fitting攞初都要比條八婆問係到做咩
然後Check check下空hanger 又比人指去摺衫,但係另一個又過嚟插你做咩摺衫,又死返去排size,排排下又另一個過嚟問我係到做咩,無限loop
到收區個陣,又比同事串咩都唔識,幫唔到手,大佬,我簽完約個日已經比人點左去散貨,一丁屎嘢都冇學過,又遲收工
雖然依家個份都唔係好做得去邊,但好過U記呢啲公司

最搞笑係我last day個日,有個外國人坐左係個啲stage 到,個條ft八婆唔識講英文就點我去同個外國人講,叫佢唔好坐係到。死撐話比機會我去證明自己有做嘢個下好笑

樓豬講嘅嘢全部係真
見到咁多正評以為咩事
服務用語、笑等等係服務業標準,冇邊間唔需要,最多都係話嚴格d
自己行開左,病左要同老細講聲係職場有責任感既表現
大集團零售由其是uniqlo,有時見到pt多過full time sales,locker 唔夠都只可以體諒,pt咪唔好帶咁多貴重野

如果有朋友或自己做過其他full time 零售sales,都係要早返打卡,遲收,如果間鋪分上下間,可能唔洗其中一樣

想有得簡一係你做老細,一係唔好打呢份工
笑死
唔知以為講緊紀律部隊
今晚應該可以推爆依個post
會唔會開2
日資公司剩係對日本仔好

你班港奴想上位?人地對屋企隻柴犬仲好過你
仲嚴過紀律部隊
得果1件t恤仔 可能我果時果件柒 著一次冇著過
人工咁低搵鬼做
最濕尻就係啲氣氛
懶有紀律咁 其實同返小學冇分別
朝早 briefing要爭住舉手答問題
啲老鬼真係當正自己係訓導老師
竟然試過比人話 : 我就專揀唔舉手既人答問題
大家都係咁高咁大 講到尾咪又係sales
大蝦細嘅情況好嚴重 有種風氣係要對早入職過你既恭恭敬敬 好撚癲
間公司根本冇當過你係 而係狗咁用到盡
經常OT到3點
U記以前真係賺好多, 不過對員工真係好差
in過u記,請左,但聽完佢講d要求之後就無簽約 心諗得個幾十蚊要比你撚狗咁撚
你唔返佢仲驚過你
垃圾公司無人做 長期唔夠人 好多都返幾日就走 流失率極高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞