嚴選UNIQLO 十宗罪

1001 回覆
4480 Like 87 Dislike
依家仲有冇間舖贏左 a rank, 有獎金分?
我自己其實覺得zara on9啲
可能做u記嗰時好彩 鋪頭多好人
啲店長嗰啲又唔算harsh
我返過一間運動牌子嘅pt
都係一樣要一個月前交更 不過勝在唔得閒想射波或者返晏啲都比 如果唔係真係狗也不屌
出入staff room要講野同每朝早15mins抄野真係最On9
有返工無放工,放工target係要執好個場
但都未收鋪,執好之後好快又亂
無限ot

做左一個禮拜就quit左 個排60蚊都咁話
我記得好似兩三年前就開始冇
我都走咗幾年 但我做做吓已經冇
最撚中意叫人比d緊張感
無緊張感所以唔到數
無緊張感所以收唔曬個場
屌你老母食屎啦垃圾u記
以前做過2日U記炒散
做第一日就即刻理解點解咁缺人
我寧願返餐廳都唔做U記
利申返緊餐廳part time
好耐冇聽過呢個term
一聽啲記憶返晒嚟
其實睇舖頭啫 有d舖真係冇揸得咁正 遲到請假呢d你做熟咗佢就唔會理咁多 直接幫你改更 除非你做唔到野佢先會用呢d藉口岀warning 至於背口號briefing個d真係好死 我間舖d PIC真係寧願用個d時間黎上貨清場好過 但你話CS同A Rank呢啲就冇計 佢地都係聽上面order做野
岩喇宜家回憶下 d pic最中意係個walkie叫人比d緊張感
做過2日呢份閪工
第2日早會無啦啦俾個老屎忽問我top 5係咩
我心諗你老味玩鳩我
第一日番早唔知頭唔知路問鳩我
答唔出仲要俾佢串
我真係屌你老母啊太古城死矮仔
加埋d 19規矩
第三日本來要番都唔撚番
直接同佢講唔做
利申:180
講開thank you card
啲店長成日要求pic一日寫十張
有時真係要9搵啲位thank you人哋
不過都唔係啲店長話事 都係啲大粒佬落到嚟問個board做乜咁吉 店長先咁

雖然係咁 但係我本身都幾appreciate thank you card呢樣嘢
上次去東京玩 見到u記都1000羊一個鐘
香港...
日日briefing都話今日好忙喇 直接出去做嘢
我覺得最on9係開緊鋪時間要mop地 屌你老味成間鋪都係人 仲要啲員工攞住個地拖行黎行去 一路mop啲客就一路用鄙視眼光望住你
利申 試過比客屌我係佢隔離mop地 影響佢睇衫
其實岀邊好多公司都係咁上下
講到世界大事咁

Top5Top10好多公司都有,
知自己鋪咩最賣得好岀奇?

Pt共用locker差唔多到到都係,
又好岀奇?

試舉例說明有邊間包飯鐘?

做人有交帶既,報告其實都係件好平常既事

利申:前u記,zara Pt
有d pic讀 linguistic 咖
正確
突然醒起做乜撚嘢笑容練習真係你老味
成班on9閪 拎住枝筆放喺自己口前面
再由一個19 pic拎個電話同成班on9閪一齊嗌mickey~~~~~~~~
然後自拍
每日都要做
屌 自問都好少覺得尷尬
做呢個笑容練習我真係尷尬到起晒雞皮
班on9閪仲要好似好撚enjoy

呢樣應該唔係間間鋪有做
讀日文啊?
一般啦 都係講是非個堆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞