嚴選UNIQLO 十宗罪

1001 回覆
4480 Like 87 Dislike
講真肯搵市場上大把 只要你肯搵 做開唔對路咪QUIT
辛苦自己益人地 人地當你傻仔炸
我唔明你地成班抄下通達都唔肯係做咩
樓主講嘅全部事實

利申: 做過
11. 老馮OT
收夜既話 OT就一定架啦
收早既 你一樣走唔甩
你想收工呀嘛?
得 散哂fitting d 衫先呀
或者摺左個A區先啦

之前仲同我講:你做咩唔OT?

另外

12.仲有佢地會無啦啦開你locker,黎睇你有無放唔係公司既野
13. 交更唔該你一星期至少交八十個鐘
肯用ipod影已經好比面
咁其實好正常 ft自己一個locker pt就share
有啲pt一個月都唔返幾日
做過和民樓面 個店長叫啲樓面落單嗰陣要單膝跪喺度 等啲客覺得你尊重佢
炒完班老屎忽請班新人返黎繼續洗腦
依樣日本人真係會做
去大坂中之島圖書館間cafe食野 你叫待應妹妹埋黎落單 個真係會跪係度等你同寫
不過想複製黎香港人就算鳩數啦 參考澳牛模式話唔定仲成功
含撚啦
入到去做先會知
咩2年半升店長都呃鳩人
升一級都要撚狗咁撚你
仲要你做得野都唔會升你
要你識刷鞋絕對服從同埋要扮撚哂野好積極出去鳩叫
以為好有歸屬感?又或者升左一兩級就好似好高級?
屌你sales屎黎炸傻鳩
係staff嚟喎
傻閪公司
先唔評論佢既運作係幾chur先,要你老馮OT真係on9到爆
要你做完個Target先畀你收工?
大佬呀 我都要收工架 我都有生活架 返左九個鐘仲要OT?

btw 我之前係PT,已無做好耐 而家轉返會所PT 又可以温書又可以做自己野 仲要畀埋電腦我用 雖然人工一樣 但工作性質黎講 會所好好多 uniqlo真係狗也不屌
去左咁多次68 都無比人sale 過 , 啲sale 通常忙住疊底褲
腦細隻狗黎
u記係新公司 重有乜撚新野爆呀

有份做過嘅唔該反省下,重要係度圍圍圍,話自己捱過下好撚自豪咁,你識用google都唔會入去做啦on9
Collect point有U咖 上身佢有3件比你揀一件 下身著返自己褲
仲有pt都要畀醫生紙真係on9
你又唔係畀返錢我,乜事?如果你唔交既話就收warning
仲有乜野唔可以請事假 大佬呀
係咪親人有事都唔拎得假要收warning呀?
有冇當員工係人?
都唔講其他個啲合唔合理
淨係以上個幾點就足以見到呢間公司都幾咁黑心
正常人都唔會做啦
屌佢依間傻閪公司
但總有啲DSE雞入黎on99
依間野最撚利害係冇話冇左邊個唔得
屌佢真係吹佢唔脹
幾時先可以見證依間垃圾仆街
雖然u記d 19規矩好多 但識咗班玩得好埋嘅同事 好掛住曾經成班同事係fitting cashier吹水嘅日子 依家大家都唔返工對住班新人 又唔講嘢 真係越返越頹 一個月交一日更都嫌多
一日到刻又叫你摺快啲
又話你唔greeting唔笑
記得個店長唔係好鋸我
跟住就收左warning就收左我皮
我記得我last day個日
我如釋重負咁
我真係覺得個日鬆左一口氣
未收齊warning前我都打算講唔做
跟住收埋就講都唔洗講直接走
不過全靠佢炒左我
我先揾到份更好既or
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞