嚴選UNIQLO 十宗罪

1001 回覆
4480 Like 87 Dislike
好想搞大晒佢地d肚
全部真事 利申:做過3個月
學撚晒日本文化啲衰嘢,好嘢學唔到

聽講日本uniqlo係每週40小時,員工可以自己揀返五日八個鐘定四日十個鐘
Vcity先最on9
駛乜爭 uniqlo = 辣殺
見到d人話同事好我真係笑而不語
做左一年半 見證住d員工有幾仆街
係你面前笑笑口 有講有笑 背後圍埋一堆講你是非
你非番工時間番黎買衫仲搞笑
d pic會閪哂你面 覺得你得閒買衫都唔番工
屌做過屯門vcity先知副店長可以有幾刻薄 大肚婆把口可以咁賤都係第一次見
無一次買野無俾人閪面
d熟既同事叫佢姐姐前姐姐後好撚嘔心
因住個仔生出黎大個同你一樣塊面閪過狗
我真係叫5落 見到d同事叫佢姐姐我都覺得佢地好慘 究竟受左d咩威脅先叫得岀口
平時番C更 你知C更星期六日都係多人番 抄daily top10自然勁多人迫住抄 個次我抄唔切 又上左新貨唔知擺咩位出唔切去睇 佢帶briefing個陣問到我 我唔識比佢捉住黎鬧成半個鐘 話我表現差 少少野都記唔到 無heart 我心諗番份爛鬼pt咁有heart做咩 又話我黑面 我心諗你都唔好得去邊 比你鬧緊唔通仲烚熟狗頭咁咩 我做唔出囉
鬧都預左 唔俾放工先on9 我1230同佢講1240係輕鐵尾班車 所以我想放工 之後佢話仲有時間淨叫我幫其他人收場 去到1245就問我係要收工趕尾班車 嗰一下真係無言 利申:更表寫1130放工
衫既質地簡直係垃圾
如果係一次性果隻 應該頂到著2-3次就要掉
分分鐘係大陸10$買
係香港加個logo賣成100$以上
我真係唔會買黎著
番part time 大撚哂
做多幾年野就明
Apm有條臭雞
仲一定要買加帶軟尺 佢每日都check
然後check你對鞋加衫褲 鞋唔乾淨要你入房刷到對鞋佢滿意先出得番黎做 衫褲如果唔係u記既會派warning 兩封就吵
早會要你背晒當日十大top sale items既名 放邊個位 每個唔同既架叫乜名 例如有個叫power stage
每30秒要叫一次d歡迎光臨之類既垃圾
追唔到個target早會要每人講一個suggestion去promote 例如每1min都開mic廣播
聽電話一定要講 你好 唔好意思要你等 呢度係xxx中心xx店 請問有乜幫到你?
執衫有分b rank同a rank a rank係夜更 要摺撚到起晒角

利申做咗3日即resign
高高地果個?
淨係試過比錢個陣收銀循例sell兩句 平時見到佢地都係忙到仆街
學日本嘅文化
出香港嘅人工
淨係個418都足以見佢幾咁On9
PT請假要醫生紙 我笑左啦 你畀返錢我?
又唔係畀返錢我你就收皮啦
一張醫生紙$300 返一日工最多都係得$500
仲要唔俾醫生紙你就喺度出warning
之後OT方面仲好笑
個啲想升既ft/pic打卡之後就繼續義務OT
心諗做狗使唔使做得咁徹底?
係呀話你個19店長呀 同埋你之前個19 扮晒店長嘅pic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞