嚴選UNIQLO 十宗罪

1001 回覆
4480 Like 87 Dislike
佢地唔會係舖出招聘的
全部網上招聯
第一點真係
如果之後做sales基本上u記都係0認受性
因為全世界都知 返u記係做機器唔係做sales.
唯一人哋會覺得impress嘅咪就係知你好撚捱得囉
FT會被安排做每月FR, CA, BR擔當者, 要諗每月目標, 極on9。
我都係 真係做咗排覺得頂唔順都quit 係次次翻工都一定要ot 就算翻早有時都要
收夜最早好似都係12點左右走
真係狗也不屌
講開gu
我見佢ig勁撚多相係叫啲員工做model影
見襯都心諗 呢班人真係抵請
一份糧 做咁撚多嘢仲做埋model
講多啲
返過兩日 頂唔順啲on9文化 走左
根本日資個套管理模式用係香港係好撚on9
on撚9
返早試過返0600收2000
利申 我一早話唔撚舒服走先
留低班on9閪繼續幫佢哋打江山

我知仲有啲人0500都返過
屌佢後尾玩埋部門擔當
每個ft入一個部門
每星期交張紙仔分析數據
返0500真心on9
晨運咩
我都試過幾次話第日要翻早ot唔到
但成日都咁講都唔好意思
同埋最撚憎佢d briefing 問埋d on9野
真係唔知乜撚嘢事
因為我仲有follow啲舊同事ig 所以周不時見到
真係覺得佢哋慘過狗 佢哋仲真係好撚熱血 好可悲
根本唔使唔好意思
準時收工其實係正常 要人ot佢哋先要唔好意思
利申 以前係pic 但真係好憎ot
好多PIC都好好人
有事相求真係會幫你
永遠都係最頂果2個同SV ON99
留名睇崇日L
做過利舞台,以上講既全部系事實

補充: 利舞台出面紅色既石坑渠蓋都系員工一個一個咁豆起尼掃,本人掃過兩次,豆過你就知有幾重,冇野on9得過尼樣
入去做臥底
屌柒班垃圾manager
叫pic
咁都係得$50 個鐘?
笑啦 咪又係得個講字
就算每年都屌
啲dse雞咪爭住入去做
pt唔係最大支野果個咩
點解會比公司食住
香港經濟好邊到都請人
講緊係30樓下都會請
貪佢地白紙/大隻/好樣
係休息室唔講粗口真係比足面
仲要講埋D廢話多9魚
如果係真都唔知貪D乜先入去做
新年個排見$60一個鐘就去做 然後證實哂差不多所有樓豬講既野
仲記得有次開舖前briefing答唔出服務六大用語(第一日番工叫過我背但無理佢)同埋個日有d咩限定優惠 briefing完店長屌9我做左成個月乜都唔識 同我講如果等陣仲未背到既就即刻打卡收工 舖頭已經好夠人 唔需要乜都唔識既員工 個下真係屌左出聲 過左幾日有人叫我交更即刻話 我唔會交架啦 痴撚線公司
U記真係...有禮貌係好事
但over左既話 只會令人覺得好假
明明下個就到我 都要整句唔好意思要你等
要怪就怪日本文化 根本就唔適用係香港
其實出手咁低 有資格對員工咁多要求咩??
呢樣果樣 樣樣都要做足 做漏又要俾人話
慘過做住狗食屎呀
如果u記員工擺工 我做客就擺買支持員工

果間扮哂日本野既垃圾手作x店都冇乜分別
但手作又係好on9 又有啲咩員工小册子
仲要記啲on9野 要記咩野唔可以小圈子/講是非
仲有個乜柒笑容奬
係得啲中學妹妹仔至俾佢呃到去翻工

以後我有仔女既話
一定唔俾佢地翻呢啲奴性咁高既工
parttime我都唔會俾 我情願俾錢佢洗
再叫佢搵其他工
笑到仆街 個店長咁撚躁
即刻打卡收工好呀 唔使ot
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞